""
""

Povratak Zvedinog deteta na velika vrata: Manojlović stiže da zaduži jedinicu

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.16. | 09:26

Vrlo brzo mogla bi da bude ozvaničena rokada na golu Crvene zvezde...

Nije se ispraznio do kraja, ali Zvezdin magacin skupocene robe se ozbiljno prazni... Prošlog leta finansijski spas predstavljao je transfer Predraga Rajkovića, kao i parcijalna prodaja Luke Jovića. Zimus je požar besparice ugušen zahvaljujući igračkom bumu Marka Grujića i Vukašina Jovanovića. Videli smo i na poslednjim primerima da igrača u dobar klub pored nesumnjivog kvaliteta prodaju i godine.

Izabrane vesti

Da je drugačije Zvezda bi za više novca uspela da utopi Luisa Ibanjeza, vrlo verovatno i Aleksandra Kataija... Čekaju procvat nove generacije na Marakani (Joveljić, Ilić), ali se trude da u izlog stave vrlo retku robu. Odluka je pala: Posle prošlogodišnjeg stažiranja u Bežaniji, a potom i ovoletošnje kratke epizode u Bačkoj, supertalentovani čuvar mreže Filip Manojlović izlazi na veliku scenu. I to na velika vrata. Član Zvezdine čuvene „klase 1996“ odavno je označen kao vrlo ozbiljan projekat kluba. Znalo se da je predodređen da zaduži Zvezdinu jedinicu, a izgleda da je taj dan došao brže nego što je moglo da se pretpostavi.

Pozajmica sa Bačkom biće raskinuta ovih dana, pa će se Manojlović vratiti u Ljutice Bogdana da se bori za minutažu sa mnogo iskusnijim Damirom Kahrimanom. Da se bori, ali uz dodatak da će Manojlović imati početnu prednost.

Razloge možete da pretpostavite. Potencijalni reprezentativac Srbije ima kratkoročan ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2018. godine. Takođe, iza Kahrimana je vrlo traumatičan period koji je počeo kiksom na prolećnom večitom derbiju kada mu je šut Evertona prošao kroz ruke. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije nije mogao da stabilizuje formu ni tokom evropskih kvalifikacija. Postoji mišljenje da je mogao bolje da reaguje kod gola Kešerua u Razgradu, a na sve to nakalemio se i pogodak Marselinja... Pa i golovi Berardija...

Istina, Damir Kahriman je mnogo zadužio Crvenu zvezdu. Što odličnim odbranama, što poštenim radom, pošto je bez pogovora pristao da u prvoj sezoni bude alternativa tada vrlo neiskusnom Predragu Rajkoviću. Bio je oslonac prošlogodišnjeg šampionskog tima, ali sve je krenulo po zlu posle gola Evertona.

Međutim, pitanje je hoće li se ukazati bolji momenat za promociju Filipa Manojlovića od ovog u kojem se nalazi Crvena zvezda. Šampiona posle reprezentativne pauze očekuje duel sa Bačkom, pa gostovanje u Humskoj. Hoće li se kockati na Marakani sa Manojlovićem, dilema je, ali isto tako član zlatne generacije Orlića imaće sasvim dovoljno vremena da skuplja minute u crveno-belom dresu. Do novog evropskog izleta naredne godine...

Prošle sezone Manojlović je bio jedan od najboljih golmana Prve lige Srbije. U dresu Bežanije na jednom meču uspeo je da odbrani dva jedanaesterca. Solidno je branio i za Bačku. Tačnije, bio je odličan na premijeri protiv Partizana, ali zabeležio je i jedan kiks kada ga je kapiten Spartaka Torbica prevario udarcem iz mrtvog ugla...

Filip Manojlović je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije. Rođen je 1996. godine, a visok 197 centimetara. Stručnjaci tvrde da se takve fizikalije ne viđaju svaki dan i da je na Zvezdi da iskoristi blago koje ima. Pred Manojlovićem su dani visokog napona... Uostalom šansu u prvom timu Crvene zvezde u njegovim godinama, čak i ranije, dobijali su Vladimir Dišljenković i Zvonko Milojević.

(foto: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFilip ManojlovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara