""
""

Priča za unučiće - može li luđe? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.17. | 19:59

Da li je ovo najuzbudljivija završnica nekog prvenstva u Evropi?

Kakva završnica sezone u Bosni i Hercegovini, kao da je Bundesliga iz 90-ih. 

Izabrane vesti

Pretposlednje kolo tamošnjeg prvenstva donelo nam je dramu kakva nije skoro viđena na ovim prostorima, a epilog svega je čini se izgledno osvajanje pete šampionske titule za Zrinjski iz Mostara (druge uzastopne) i to iz penala u 94. minutu. Neverovatno šta se sve izdešavalo tokom 90 minuta na terenima u BiH danas, a definitivna odluka pašće u poslednjem kolu narednog vikenda. 

Željezničar je do ovog kola bio prvi na tabeli sa dva boda viška u odnosu na rivala iz Mostara, mnogi su ih unapred proglasili za šampione, ali su Plavi izgubili danas gradski derbi na Koševu od Sarajeva sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola za domaćine bio je Amer Bekić iz jedanaesterca u prvom poluvremenu.

Ipak, i u tom trenutku Željo je bio prvoplasriani, jer je Zrinjski gubio od Radnika u Bijeljini od 48. minuta sa 1:0 zahvaljujući pogotku Beširovića. Mnogi su se u redovima Mostaraca pozdravili sa titulom nakon što je Zrinjskom isključen i defanzivac Pero Stojkić, ali je Zrinski i pored tog peha smogao snage za preokret.

Prvo je Kajkut u 77. poravnao na 1:1, što je bio uvod u totalnu ofanzivu Zrinjskog, koja se isplatila tek u četvrtom minutu nadoknade. Arbitar ovog meča dosudio je najstrožu kaznu za ekipu iz Mostara, a Saša Kajkut drugim pogotkom na meču doveo tim Blaža Sliškovića na korak do pete titule šampiona BiH.

Ona će biti zvanična samo ukoliko Zrinjski u poslednjem kolu na svom terenu savlada Slobodu iz Tuzle sledećeg vikenda, a s obzirom kako se sve danas odvijalo spremite se za još jedan neizvestan fudbalski vikend u Bosni i Hercegovini. 

PREMIJER LIGA BIH (tabela kolo pre kraja)

(FOTO: Screenshot)   


tagovi

BiHBlaž Sliškovićmeđunarodni fudbalsarajevoŽeljezničarZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara