""
""

Prijović ide za 10.000.000 evra! PAOK našao i zamenu…

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.17. | 10:49

Grci će višestruko zaraditi na srpskom napadaču

Ovo je godina iz snova za Aleksandra Prijovića! U njoj je ostvario transfer u PAOK, u njoj je uspeo da golom protiv Gruzije odvede reprezentaciju Srbije na Mundijal. Nekadašnji član mlađih slekcija Švajcarske igra najbolji fudbal u karijeri, a sve to će vrlo brzo doći na naplatu…

Izabrane vesti

Lokalni mediji u Solunu ističu da je cena srpskog napadača skočila i da je za to zaslužen i uspeh reprezentacije u kojoj je sjajno koristio ukazane šanse. Pored toga, postao je udarna igla PAOK-a. U prvoj polusezoni je dao sedam prvenstvenih golova na 15 mečeva, a dobro je otvorio i tekući šampionat. PAOK je drugi na tabeli sa bodom manje od lidera AEK-a, a Prijović je postigao tri gola na šest utakmica. Od čega su dva bila ključna za minimalne pobede nad Panaitolikosom i Janjinom. Nije ni čudo što su u Solunu već  strahu da će PAOK morati da proda Prijovića.

Kada je prošlog januara dolazio u PAOK, Prijović je odbio unosne ponude iz Kine. Solunski klub je razmišljao da li da uzme njega iz Legije ili Petra Škuletića iz Lokomotive. Odlučili su se za Prijovića i platili ga 2.200.000 evra čime su postavili klupski rekord u visini transfera. Takođe, Legiji će pripasti i 15 odsto od naredne prodaje srpskog napadača.

Do prodaje bi moglo da dođe možda već u manuaru, a vrlo verovatnije narednog leta. Prijović ima fiksnu otkupnu klauzulu od 10.000.000 evra i lokalni mediji u Solunu tvrde da će neki jači i bogatiji evropski klubovi od PAOK-a pristati da plate pomenutu sumu. PAOK bi da zadrži Srbina makar do leta i pokuša da sa njim osvoji dugo čekanu titulu  s obzirom da Olimpijakos odavno nije bio ranjiviji. Ipak, ako neko u januaru palti otkupnu klauzulu, a igrač prihvati ponudu, PAOK se tu neće mnogo pitati.

Zato u solunskom klubu već razmi[ljaju unapred i kako da zamene Prijovića ako srpski napadač ode u januaru. Ime koje se pominje kao alternativa je švedski napadač Markus Berg koji je dugo godina igrao za Panatinaikos pre nego što je letos otišao u Al Ain iz UAE. Ali arapski fudbal mu baš i ne prija, pa bi se najradije vratio u Grčku gde bi ga PAOK dočekao raširenih ruku…

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar PrijovićGrčkaMarkus Bergmeđunarodni fudbalPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara