Put Dejana Melega: Vojvodina nudi spas

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 08:39

Pregovori, navodno, već počeli

Verovalo se, početkom leta, da će nekadašnji kapiten Vojvodine Dejan Meleg ove sezone biti jedan od nosilaca Zvezdine igre. Tim pre što je na Marakanu stigao kao velika želja sportskog sektora, posle dugotrajnih pregovora sa Kajzerijem.

Međutim, nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije nije uspeo da se izbori sa ozbiljnom konkurencijom u ofanzivnom delu manevra. Pao je prvo u drugi, potom i treći plan. U poslednje vreme retko dobija šansu i u prvenstvenim mečevima.

Izabrane vesti

Od početka sezone svega sedam puta je oblačio Zvezdin dres, samo tri puta je imao zvanje startera. Poslednji put se to desilo još 12. avgusta u sudaru sa Spartakom iz Subotice na domaćem terenu.

Levonogi vezista je potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali bi sa klubom sa Marakane mogao da se rastane već ove zime. Pitanje je hoće li samo privremeno razdužiti crveno-belu opremu i otići negde na pozajmicu, ili će jednostavno raskinuti ugovor sa srpskim šampionom.

Kako se može čuti novosadska Vojvodina je izrazila želju da obnovi saradnju sa bivšim kapitenom i pomogne mu da karijeru vrati na put. Pre Crvene zvezde Meleg je nosio dres Kajzerija, ali se ni u Turskoj nije naigrao. Iza njega je već 18 meseci nekonstantnog igranja, a to za igrača u njegovim godinama može da bude problem.

Tokom drugog mandata u Vojvodini Dejan Meleg je bio jedan od najboljih igrača lige. U sezoni 2016/17. postigao je osam golova i imao pet asistencija. Bio je ubedljivo najbolji igrač Stare Dame našeg fudbala i zaslužio inostrani transfer u Kajzeri.

Trenutno su na njegovoj poziciji u Zvezdi u prednosti Ebesilio i Marin, plejmejkera može odlično po potrebi da glumi i El Fardu Ben. Širok Milojevićev izbor mogao bi da otvori put Dejanu Melegu ka Novom Sadu. Pitanje je samo u kojoj formi bi transfer bio realizovan. Priča se da momak sjajnog šuta ne bi imao ništa protiv da se vrati u klub svoje mladosti. Jer se tamo oseća kao gazda.

Dejan Meleg – tema o kojoj će se pričati na Marakani tokom prelaznog roka.

(Foto Star Sport)


tagovi

Dejan Meleg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara