Počinje šampionat na 180 kilometara od Kine, derbi na otvaranju

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.04.20. | 09:21

Startuje sezona na Tajvanu, dva najbolja tima Tatung i Taipauer sudaraju se u prvom kolu

Stižu spasioci svetskog fudbala! Kada su skoro svi na planeti u karantinu, Premijer liga Tajvana izlazi iz senke. Iako je udaljenost Kine od ovog prekrasnog ostrva samo 180 kilometara, pretnja od koronavirusa je prošla, pa sada možemo da uživamo u prvenstvu koje tek počinje.

Prvi pretendent na presto je vladajući prvak Tatung, koji je ujedno i jedini osvajač takmičenja oformljenog pre tri godine. Takođe, sva tri minula šampionata na drugom mestu je bio Taipauer, dok je na "podijumu" završavao i Hang Juen. Sva je prilika da će posle 21 utakmice, koliko očekuje timove na Tajvanu, redosled najboljih na vrhu da bude veoma sličan.

Izabrane vesti

Na startu sezone odmah derbi. Branilac titule Tatung, koji u svojim redovima ima internacionalce iz Japana, Obale Slonovače, Burkine Faso i Hondurasa u prvom kolu dočekuje vicešampiona Taipauer (10.00).

Gostujući sastav dominirao je zemljom pre nastanka Premijer lige, osvojivši šest titula u periodu od 2008. do 2016. Klupska politika je takva da u ekipi nema nijednog stranca, ali zato ima čak osam reprezentativaca Tajvana. Primera radi, Tatung ima samo trojicu.

Ipak, Tatung je daleko uspešniji u međusobnim duelima poslednjih godina. Naime, Taipauer je slavio samo jednom na deset proteklih dvoboja sa Tatungom.

Oba kluba pokazala su slabost u navalnoj liniji, jer se nisu istakli golovima protekle sezone. Možda se sada nešto promenilo? Teško, jer zbog pandemije igrači nisu mogli normalno da treniraju, pa će, najverovatnije, sve ostati na svom mestu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara