""
""

Rajolina verzija priče… Četiri Milanova greha zbog kojih je izgubio Điđa

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.06.17. | 13:27

Nije stvar novca, već principa. Ili je ipak novac u pitanju?

Još dok nisu došli novi kineski vlasnici u Milan i dok je Adrijano Galijani bio zadužen za transfer politiku, novi ugovor Đanluiđija Donarume je bio označen kao prioritet kluba. Tačnije, čim se italijanski vunderkind kod Siniše Mihajlovića pojavio na golu, Milan je izrazio želju da ga blindira na duži vremenski rok.

Izabrane vesti

Ali Galijaniju su bile vezane ruke jer nije imao pregovaračku poziciju s obzirom da je brojao poslednje nedelje u klubu i Donarumin ugovor je trebalo da padne na teret novih vlasnika.  Ali i tada je vladala neizvesnost oko Donarume. Kao da su mnogi osetili da će od svega na kraju ispasti velika frka. Pokušavao je Galijani da odobrovolji mladog golmana, pripremio je iznenađenje za 18. rođendan, natreao mu suze na oči, ali na kraju nije dobio pristanak Donarume i Rajole iako je Điđo postao punoletan da potpiše novi ugovor.

Došli su novi vlasnici, novi direktori, uradili su sve da ga zadrže, ponudili mu status najplaćenijeg igrača u klubu, ali nisu imali šanse. Još pre Milanove finalne ponude i poslednjeg sastanka na kojem je Rajola klubu preneo Donarumino konačno “ne”, sve je bilo odlučeno… Milan nije imao šanse, Donaruma i Rajola nisu ni razmatrali ostanak. Samo su odugovlačili kako bi golman ostao na golu do kraja sezone i čekali zadnji rok kako bi se dizala što manja prašina. Na kraju su izazvali zemljotres.

Sada je jasno da Milanov ponuda nije ni razmatrana. Milan je razočaran, izneveren i prevaren, a Donaruma je postao simbol izdajnika. Dva dana posle poptunog loma na relaciji Milan - Donaruma, sada su italijanski mediji došli i do Rajoline verzije priče.

Korijere dela Sera, prenosi Rajoline reči iz razgovara sa prijateljima.
“Nije bila stvar novca, već principa”, rekao je Rajola.

On je naveo nekoliko stavri u kojima je Milan pogrešio i zbog kojih je izgubio supertalentovanog golmana planiranog da postane simbol kluba.

Rajolu je prvo iznerviralo što su pregovori pomereni za leto jer je klub bio u procesu promene vlasnika i sve bitne stvari su odložene za kasnije i dolazak novih ljudi u klub.

Potom ga je iznerviralo što se niko u Milanu nije udostojio da Donarumi posebnim aneksom bez potpisivanja novog ugovora poveća platu kada je postao standardan golman. Treba istaći da je Donaruma godinu i po dana za Milan branio sa stipendijskim ugovorom vrednim 160.000 evra godišnje i da je posle trećeg golmana Plicarija bio ubedljivo najmanje plaćen igrač u ekipi. Rajola smatra da godine nisu bitan faktor i da igrač treba da bude plaćen onoliko vredi na terenu. A niko ne spori da je Doanruma bio među najboljim igračima Milana...

Treća stvar koja je iznervirala Rajolu je odluka da Milanovog sportskog Mirabelija da njemu iza leđa zove telefonom Donaruminog oca i nagovara ga da igrač produži ugovor. Rajola se osetio “preskočenim” u toj priči i želeo je da pokaže Milanu da sa njim ne može da tako da se radi.

Četvrta stvar koja je zamsetala kontroverznom menadžeru je Milanov ultimatum Donarumi da konačan odgovor o novom ugovoru dostavi do 13. juna. Samtra da je Điđo zaslužio drugačiji tretman i da se tako ne posluje.

Sve to su Rajolini izgovori da principe nadeve kao razlog razlaza sa Milanom. Međutim, svaka priča ima i drugu stranu medalje. Čini se da ne bi bilo drugačije i da je klub drugačije postupao u datim situacijama. 


tagovi

Đanluiđi DonarumaEvropaItalijaMilanMino RajolaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara