Rasplet u Belgiji: Anderleht izvisio, Standard ide u kvalifikacije za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.05.18. | 20:00

I Gent se domogao evropske vize

Nekoliko godina tavorenja, a onda napokon uspešna sezona za Standard! Velikan iz Liježa je na najbolji mogući način zaokružio takmičarsku godinu u kojoj je najpre osvojio Kup Belgije, a danas potvrdio i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Timu Rikarda Sa Pinta je bod u završnom kolu plej-ofa bio dovoljan da osigura mesto u kvalifikacijama i Valonci su odigrali taman tako - bez golova na gostovanju Šarlroi. Dovoljno da ovu godinu smatraju uspešnom.

Izabrane vesti

Standardu je svojski pomogao i Genk koji je slavljem u Briselu oduzeo Anderlehtu bilo kakvu nadu da može u poslednjem kolu da prestigne velikog rivala iz Liježa. Genku ništa nije vredeo trijumf protiv ekipe našeg štopera Uroša Spajića (levi bek Ivan Obradović i krilni napadač Lazar Marković nisu bili u protokolu), jer je Gent upropastio šampionsku žurku novog prvaka Briža i minimalcem skočio na četvrto mesto koje mu garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Konačan rasplet: Briž će kao prvak direktno u grupnu fazu Lige šampiona, Standard će u kvalifikacije, Anderleht u grupnu fazu Lige Evrope, do kojeg će putem eliminacija pokušati da se probije Gent.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) - 10. KOLO

Nedelja

Šarlroa - Standard 0:0

Klub Briž - Gent 0:1 (0:1)
/Kubo 28/

Anderleht - Genk 1:2 (0:2)
/Teodorčik 53 - Vuters 35, Trosar 37/

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Standard LiježAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara