""
""

RASPLET U SUPERLIGI! Pjana: Šta se čudite, dobiće i Zvezda i Partizan sve do kraja! Vermez: Valjda se i drugi pitaju

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.17. | 09:48

Nekadašnji znameniti prvotimci večitih rivala različito gledaju na finiš prvenstvene trke

Derbi bio i prošao, ali tek sad kuva u prvenstvenoj trci.

Pobeda Partizana u 154. okršaju večitih donela je zanimljivu završnicu borbe za titulu prvaka u koju crno-beli i Crvena zvezda ulaze bodovno poravnati, ali šampion i aktuelni lider ima prednost u saznanju da je osnovni deo prvenstva završio na prvom mestu i to bi mu donelo trofej ako obe ekipe završe sa istim brojem poena na kraju plej-ofa.

Izabrane vesti

U njemu će svako će da odigra još po šest utakmica. Otuda je logično postaviti pitanje: kako će se izboriti sa novonastalim okolnostima odnosno da li će, kao što čaršija bruji i sve unapred zna, oba tima da pobede sve preostale mečeve?
Kvalitet oba kluba, u poređenju s preostalim superligašima, očigledan je i ne znam čemu čuđenja ako bi dobili sve utakmice do kraja sezone. Mene ne bi iznenadilo. Ruku na srce, kao da poslednjih 20-ak godina ne osvajaju bodove u 90 odsto utakmica!? Realno je da i jedni i drugi bez poraza okončaju preostali deo sezone“, komentariše za Sportski žurnal Mihajlo Pjanović, nekadašnji golgeter Crvene zvezde.

Popularnom Pjani, čak, smeta što se u javnosti stvorila slika da je zbog boljeg učinka u tri ovosezonska derbija Parni valjak bliži cilju.
Zvezda bi, shodno prethodnim propozicijama, već bila prvak države. Ovako, Partizanu je sistem omogućio da se bori za titulu. Jeste bolje odigrao prethodni derbi, ali nije korektno na osnovu slabijeg izdanja nipodaštavati Zvezdine ovosezonske vrhunske rezultate. Mnogo je ružno, pogotovo što konce u prvenstvu i kupu držimo u sopstvenim rukama“.

Pjanović se dotakao serije nepobedivosti večitih - ako se izuzme njihov međusobni duel - o kojoj smo pisali nedavno.
Tako je ovde oduvek bilo, pamti se jedino poslednja utakmica. Zaboravlja se, recimo, da su komšije nedavno gubile na poluvremenu od Voždovca, Radnika i Novog Pazara, meč preokrenule u nastavku. Nisu crno-beli blistavo igrali pre derbija i realnije je bilo da negde remiziraju ili izgube. Zasluženo su nas pobedili, ali ne može sezona da stane samo u jednu utakmicu“, rekao je Mihajlo Pjanović.

U Humskoj 1 su svakako živnuli usled saznanja da su od mogućih devet uzeli čak sedam bodova u direktnim duelima sa Crvenom zvezdom, pa su mnogi posle trećeg derbija procenili da je ekipa Marka Nikolića, trenutno, ne samo u boljoj formi, nego neki kažu i bliža cilju.
Partizan je u mnogo boljem stanju. Prvenstveno psihološkom, posle pobede u derbiju. E sad: ne znam zašto mnogi sa sigurnošću tvrde da oba kluba neće izgubiti do kraja lige. Nije korektno prema protivnicima, valjda, pitaju se nešto“, ocenio je Vladimir Vermezović.

Bivši kapiten i šef struke Parnog valjka u dva mandata na drugačiji način od Pjanovića osvrnuo se na govorkanja po kuloarima da će i jedni i drugi sve da pobede do kraja.
Naš narod je navikao da čita između redova, kao glavno štivo. A teorije zavere su oduvek postojale i vazda latentno pritiskale igrače, sudije, navijače. Nismo tu dobro postavili stvari, ali to je već druga tema“, zaključio je za Sportski žurnal Vladimir Veremzović.

KO S KIM DO KRAJA TRKE

CRVENA ZVEZDA
Napredak (G)
Vojvodina (D)
Voždovac (G)
Mladost (D)
Javor (G)
Radnički (D)

PARTIZAN
Vojvodina (D)
Napredak (D)
Javor (G)
Voždovac (D)
Radnički (G)
Mladost (D)

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaMihajlo PjanovićFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Vermezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara