Real i PSŽ našli golmane, Rajola nema kome da proda Donarumu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 10:14

Jedino Liverpul ostaje kao nada...

Đanluiđi Bufon je poremetio planove bogataša u letnjem prelaznom roku. Kada je postalo jasno da mu Juventus ne da novi ugovor, a da on želi da nastavi karijeru, bilo je to alarm za mnoge klubove da krenu po Điđija. Prvi među njima je PSŽ što će poremetiti planove Mina Rajole...

Kontroverzni menadžer je kao jedan od planova za ovo leta zacrtao i prodaju Đanluiđija Donarume kojeg ni u Milanu ne žele da zadržavaju ako stigne neka dobra ponuda od oko 70.000.000 evra. Rajola odavno radi na tome, ali su mu u se u međuvremenu mnoga vrata zatvorila. Real Madrid ne želi da posluje sa Rajolom, a već je odredio i druge mete za Navasovog naslednika. Prva opcija je Alison iz Rome, a druga Kepa iz Bilbaa. Priča sa Juventusom oko Donarume je propala jer ni mladi golman ne želi tamo i Rajoli je ostao samo PSŽ gde ima nekoliko svojih klijenata.

Izabrane vesti

Ali sada je Bufon i to poremetio!

Pari Sen Žermen je rešio da iskoristi situaciju. Mnogo isplativije im je da dovedu Bufona nego Donarumu ili Oblaka koji im je bio prva meta ali košta 100.000.000 evra. Neće morati da plaćaju obeštećenje, a veteran traži manju platu od mlađeg zemljaka i nema posebne uslove kao Rajolin klijent. Umesto da plaće desetine miliona evra obeštećenja, PSŽ može da dovede boljeg golmana od Donarume za džabe i da pri tome ne krši finansijski fer-plej. Ponudili su Bufonu 14.000.000 evra za dva sezone i bogate premije, a to je prilično više od onoga što je imao u Juventusu. Plan direktora Enrikea i novog trenera Tuhela je da uz Bufona stasava i Areola koji je očigledno rano gurnut na gol Svetaca i sagoreo je.

Rajoli sada ostaje Liverpul kao jedi i tanka opcija da udomi Donarumu. Klop traži golmana jer nema puno poverenje u Karijusa, a Minjole će napustiti klub. Rajola mu je ponudio Donarumu, ali na Enfildu ne žele da se bave prelaznim rokom dok ne prođe finale sa Realom. I teško da će platiti ono što Milan traži... Rajola sada nema gde da gurne svoju zlatnu koku.

Ali i Rosoneri su svesni da moraju da reše situaciju jer su već doveli Reinu za visoku platu, tu je i a Donarumin stariji brat Anotnio, klub ima i talentovanog Plicarija, a na platnom spisku je i Brazilac Gabrijel. To je petorica golmana čije plate na bruto nivou premašuju sumu od 20.000.000 evra godišnje. Neko mora da ode...

(FOTO: Action images)


tagovi

Đanluiđi DonarumaLetnji prelazni rok 2018Mino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara