""
""

Rešeno: Lalatović vodi zlatnu generaciju na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.17. | 09:10

Odbor za Hitna pitanja FSS-a dozvoliće treneru Čukaričkog da sedi na dve stolice do završetka EP u Poljskoj

Fudbalski savez Srbije odlučio je da ipak dozvoli Nenadu Lalatoviću da sedi na dve stolice. Tako će trener Čukaričkog na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja biti i zvanično promovisan u novog selektora mlade reprezentacije Srbije, piše Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Time je završena licitacija oko prvog stručnjaka mladog državnog tima, posle odlaska Tomislava Sivića u Mezokovešd krajem 2016. godine. Više imena bilo je u opticaju prethodnih meseci (Zoran Milinković, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Okuka, Gordan Petrić, Nenad Milovanović), ali je Lalatović bio glavna želja Slaviše Kokeze, prvog čoveka srpskog fudbala.

Problem sa trenerom Brđana, međutim, bila je odluka FSS-a doneta još krajem 2016. da selektori reprezentacija ne mogu istovremeno da rade i u klubovima, podseća Žurnal. Iz tih razloga Lalatović prvobitno nije ostao zadužen za narednu generaciju mladog državnog tima (igrače rođene 1996. i mlađe), kao ni Ilija Stolica za kadetsku selekciju, pošto je preuzeo Voždovac.

Ipak, činjenica da je želja čelnika FSS-a da na klupi Orlića vide Lalatovića bila je jača od prethodnog stava da isti stručnjak ne može u isto vreme da obavlja dva posla, odlučeno je da se napravi presedan. Nenad Lalatović će voditi mladu reprezentaciju čiju okosnicu čine zlatni Orlići sa Novog Zelenda na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a po završetku tog posla posvetiće se samo radu u klubu.

Pitanje selektora sledeće generacije mladih fudbalera i dalje je otvoreno, a rešenje bi uskoro trebalo da bude pronađeno, jer se selekcija okuplja 20. marta zbog prijateljskih utakmica sa Slovačkom i Ukrajinom krajem marta.

Pored Lalatovića na današnjoj sednici odbora za Hitna pitanja biće promovisani i novi selektor kadeta Perica Ognjenović, kao i novi kormilar omladinaca Milan Obradović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiEvropameđunarodni fudbalmlada reprezentacija SrbijeNenad Lalatovićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara