Nenad Bižić i Saša Ilić
Nenad Bižić i Saša Ilić

Revija dobrog fudbala na Dorćolu u sećanje na Takija

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 10:43

Na terenima Sportske gimnazije i SC Dinamik održan drugi memorijalni turnir „Takijevi dani“ u malom fudbalu

Drugi memorijalni turnir u malom fudbalu „Takijevi dani“ održan je protekle nedelje na Dorćolu, a kao i prve godine, viđeno je mnoštvo dobrih utakmica i atraktivnih poteza.

Organizatori ovog turnira potvrdili su želju izrečenu prilikom organizacije premijernog izdanja memorijala u čast Marka Filipovića, bivšeg fudbalera Dorćola, GSP Poleta, Palilulca... da im je cilj da tunir postane jedan od najboljih u regionu.

Izabrane vesti

Mečevi su održavani na terenima Sportske gimnazije i Sportskog centra Dinamik, a u finalu su se sastale ekipe „Velibor Dunjić“ i Bikijeve bebe. Nominalni domaćini slavili su na kraju sa 9:2, a pehar su obezbedili već u prvom poluvremenu, kada su stekli prednost od 5:0 i atraktivnim potezima i golovima dizali publiku na noge.

Gledaoci su uživali i u revijanom duelu između veterana Partizana i Dorćola, kao i u nastupu rep-grupe „THC La Familija“.

Nagrade nauspešnijim ekipama i pojedincima uručili su Saša Ilić, kapiten Partizana, i poznati glumci Petar Benčina i Vuk Kostić. Za najboljeg golmana, inače, izabran je Slobodan Milovanović, najbolji strelac je bio Elvis Ramadani, a najbolji igrač maestralni Nikola Lekić.

Petar Benčina

Pobedničkoj ekipi pripala je nagrada od 100.000 dinara, drugoplasirani tim dobio je 40.000. Svakako najlepša strana priče jeste ta da su organizatori prikupili 120.000 dinara u humanitarne svrhe, i donirali ih organizaciji „Srbi za Srbe“. Tu sumu dodatno su „pojačale“ ekipe Dorćol i Bratski, koje su se odrekle nagrada od po 10.000 dinara i priključile ih humanitarnoj donaciji.

„Zahvaljujemo svima koji su pomogli da drugu godinu uzastopno organizujemo turnir u sećanje na prijatelja. Prošle godine smo obećali da će skup postati tradicionalan, a ove da će svake sledeće godine turnir rasti i biti kvalitetniji. Ispunili smo sve ciljeve, a onaj najvažniji jeste da decu vratimo na sportkse terene. Prethodnih dana je zaista veliki broj mališana pratio sjajne mečeve na terenima Sportske gimnacije i SC Dinamik u Dunavskoj ulici“, istakao je Nenad Bižić, direktor memorijalnog turnira „Marko Filipović Taki“.

Saša Ilić bio je glavna zvezda na Dorćolu

 


tagovi

Dorćolmali fudbalTakijevi dani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara