Rezzime jučerašnjeg dana (utorak): Maheri, pa mogli smo i malo bolje

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.08.19. | 08:05

Pogledajte ko vam je 13. avgusta doneo novac, a ko je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

OLIMPIJAKOS - BAŠAKŠEHIR (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 2:0

Mnogo lakše nego što se očekivalo je Olimpijakos eliminisao Bašakšehir. Posle minimalne pobede u Turskoj, pirejski crveno-beli su večeras bili još ubedljiviji na svom terenu. Nisu blistali, ali su iskoristili svoje šanse, dok su Turci svoje promašili. Semedo je posle 55. minuta igre načeo Bašakšehir, a potpuno ga je dotukao Valbuena iz penala u finišu meča. Laka kvota 1,85.

AJAKS - PAOK (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:2

Mirisalo je na nevolju u Amsterdamu i delovalo je da neće doći „sigurnih“ 1,25, ali su se Ajaks i Dušan Tadić ispravili i sprečili iznenađenje. PAOK je šokirao Johan Krojf Arenu golom Bisesvara posle dvadesetak minuta meča, a desetak minuta kasnije je golman gostiju odbranio penal Dušanu Tadiću. Ipak, srpski as je ubrzo dobio šansu za popravni sa bele tačke i nije je propustio. Taljafiko je sredinom drugog poluvremena preokrenuo, a Tadić drugim golom iz trećeg pokušaja sa bele tačke uveo Ajaks u plej-of i obradovao vaše tikete.

ROZENBORG - MARIBOR (tip 1, kvota 1,65) – rezultat 3:1

Nije Rozenborg tek tako slučajno pobedio Maribor sa laganih 3:1 u Sloveniji. Pokazao je klasu tada, a pokazao je i večeras na svom terenu. Iako su Norvežani mogli da kalkulišu zbog visoke prednosti iz prvog meča, nisu to uradili već su još jednom očitali lekciju šampionu Slovenije. A vi niste propustili šansu da naplatite kvotu 1.65. Iako je bilo čupavo... Maribor je vodio na poluvremenu, ali je Rozenborg za 15 minuta u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat, a onda stavio tačku trećim golom u finišu.

Detaljan izbveštaj sa meča pogledajte OVDE!

FERENCVAROŠ – DINAMO ZAGREB (tip 2, kvota 2,05) – rezultat 0:4

Možda vas je Dinamo izdao u onom prvom meču u Zagrebu, ali vam se večeras odužio. Po daleko boljoj kvoti! Ferencvaroš je na Maksimiru izvukao 1:1, ali i tada se videlo da je Dinamo mnogo bolji tim od šampiona Mađarske. U revanšu u Budimpešti to je i demonstrirao na delu uvalivši Fradiju četiri komada za siguran prolaz do plej-ofa za plasman u Ligu šampiona gde će ga sačekati Rozenborg.

SVONSI – NORTEMPTON (tip 1, kvota 1,35) – rezultat 3:1

Svonsi je visio sve do 80. minuta, pošto je 19 minuta ranije Varbarton doveo goste u vođstvo. Ipak, Nortempton je pao za svega osam minuta. Aju je izjednačio u 80. minutu, nakon čega je preokrenuo Bjers. Aju je bio tu da u 88. minutu overi slavlje svoje ekipe.

PRCRTANO:

SELTIK - KLUŽ (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:4

Bolji od Seltika bio je rumunski Kluž, koji se dva puta vraćao iz mrtvih preko Bilela Omranija, da bi na kraju iskoristio to što su Škoti morali da jure pobedu i u šestom minutu sudijske nadoknade stigao do konačnih 4:3! George Cukudean, u trenucima kad se tenzija mogla seći nožem, ostao je toliko hladnokrvan da je lobovao Skota Bejna.

PORTO - KRASNODAR (tip 1, kvota 1,63) - rezultat 2:3

Šok i na stadionu Dragao na kome se Krasnodar zaleteo na Porto kao da je Barselona lično. Tri gola dali su Rusi domaćinu za svega 34 minuta i utabali sebi put ka pobedi od 3:2 Toni Viljena je već u trećem minutu načeo Zmajeve, da bi onda na scenu stupio Mogamed Šapi Sulejmanov, 19-godišnjeg krilo Krasnodara, igrač koji je odnegovan u klubu čiji gazda Sergej Galicki sanja ekipu sa 11 momaka iz sopstvene škole. Zato je milione sipao u akademije, a Šapi Sulejmanov je jedan od njenih prvih bisera. Dva komada Sulejmanova gurnula su Porto na ivicu ambisa, pa iako su se Portugalci otimali nisu mogli da se vrate iz tolikog kanala.

KOPENHAGEN – CRVENA ZVEZDA (tip 1, kvota 2,40) – rezultat 1:1

Iako je Crvena zvezda bila bolji rival u prvom meču, veći deo kladilaca je danas verovao u pobedu Danaca nego u pobedu Crvene zvezde u Kopenhagenu. Jeste da je Kopenhagen imao prednost domaćeg terena, ali nije da je baš bio neki veliki favorit. Pogtovo za fiks na tiketima. Zvezda je bolje otvorila meč, povela, a onda nesrećno primila gol u finišu prvog poluvremena. Posle crvenog kartona Milunoviću, Kopenhagen je imao više od pola sata sa igračem više, ali nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost i opravda status favorita. Produžeci su značili i da nema ništa od keca na tiketima...

Detaljan izveštaj sa meča, pogledajte OVDE!

DINAMO KIJEV – BRIŽ (tip 1, kvota 2,50) – rezultat 3:3

Verovali ste da će Dinamo nadoknaditi gol minusa iz Belgije, delovalo je da je uspeo, ali na kraju je u ludoj završnici došlo 3:3. Samo pet minuta trebalo je Vitaliju Bujalskom da anulira taj gol minisa iz Briža, ali čim je dao taj jedan gol Dinamo se možda i nesvesno povukao u odbranu. I to saznanje je odredilo tok revanš meča. Dao je Briž taj jedan, čekao Dinamo da krene grlom u jagode i u ludoj završnici izvukao 3:3 za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

KARABAG – APOEL (tip 1, kvota 2,15) – rezultat 0:2

Karabag je bio na pragu senzacije. Posle neočekivane pobede na Kipru trebalo je samo da odbrani prednost. Ni jedan gol nije bio dovoljan APOEL-u. Kipranima je bio potreban heroj. I dobili su ga u liku Uroša Matića. Mlađi brat mnogo poznatijeg Nemanje izrastao je u junaka APOEL-a pošto je evrogolom u 68. minutu doneo gostima pobedu od 2:0 i plasman u plej-of za Ligu šampiona. Prethodno je De Visenti sa bele tačke anulirao prednost Azera iz prvog meča.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara