""
""

Roma časti transfer za rođendan: Makazice aktivirale povratnu klauzulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 23:41

Vučica ispunila veliku želju novom treneru

Makazice, rođendan, pa transfer! Sve u dva dana... Lorenco Pelegrini živi bajku.

Izabrane vesti

Posle prelepog gola makazicama koji je dao večeras u pobedi mlade reprezentacije Italije nad Danskom na EP u Poljskoj, stižu vesti da je dobio i novi klub. A sutra slavi 21. rođendan... Sve lepše od lepšeg!

Pelegrini se seli u Romu koja je večeras obavestila Sasuolo da će aktivirati fiksnu klauzulu u vrednosti od 10.000.000 evra za vezistu mlade reprezentacije Italije.

Pelegrini je dete Rome koja ge ja prodala Sasuolu pre dve godine za 1.250.000 evra, ali ga se nije potpuno odrekla. Roma je ubacila povratnu kaluzulu koja joj garantuje da ima pravo preče kupovine i da može da vrati Pelegrinija po fiksnoj ceni od 10.000.000 evra.

U Sasuolu je mladi vezista zablistao pod komandnom palicom novog Rominog trenera Euzebija Di Frančeska i bio ponajbolji igrač tima u prošloj sezoni, upisavši pest golova i četiri asistencije. Standardan je u mladoj reprezentaciji i zaslužio je povratnu kartu za Rim. Želeli su ga Inter i Milan, Roma je znala da ima prednost, a još kada se Di Frančesko vratio na Olimpiko, bilo je jasno da je sve spremno za povratak Pelegrinija.

Di Frančesko je podvukao Pelegrinijevo ime kao prvu želju i klub je rešio da ga posluša. Dva kluba su večeras postigla sporazum. Sasuolu ide čista zarada od 8.875.000 evra, a Pelegrini će ugovor sa vučicom potpisati po povratku sa EP u Poljskoj.

On je drugo pojačanje Rome ovog leta, a prvo je meksički štoper Ektor Moreno koji je danas golom u nadoknadi vremena doneo remi svojoj selekciji na Kupu konfederacija protiv Portugalije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AsasuoloRomaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara