(S)Alahom u Rim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 22:36

Liverpul propustio priliku da deklasira Romu u prvom meču polufinala Lige šampiona (5:2). Može li Vučica kao protiv Barselone?

Svetski fudbal je dobio trećeg igrača magičnog dara, fudbalera koji je u potpunosti zasenio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Igrača kakvog koji su čelnici Liverpula dve decenije tražili po Evropi i svetu, a onda ga pronašli u Rimu, na mestu gde je otišao kao odbačeni sin londonskog Čelsija. Teško da je bilo ko na Enfildu, pa čak ni oni koji su učestvovali u njegovom dovođenju, mogao da zamisli da će za svega nekoliko meseci doživeti ovakav bljesak u svojoj karijeri. Fantastični Mohamed Salah je večeras bacio Romu na kolena i sa dva izuzetna gola i dve blistave asistencije doneo Liverpulu ogromnu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona - 5:2 (2:0).

Romini najveći strahovi pred ovu utakmicu su se obistinili. Vučica je diktirala tempo u prvih 25 minuta i umalo uspela da povede posle stravičnog udarca Aleksandra Kolarova, ali je nakon toga uletela u stravične napade domaćina, koji su poput uragana noslili sve pred sobom do samog kraja - do poslednjeg daha. Roma ipak nije izdahnula, iskoristili su gosti izlazak Mohameda Salaha iz igre u 75. minutu i golovima Džeka i Perotija ipak vratili kakvu takvu nadu.

Izabrane vesti

Da je Sadio Mane bio prisebniji u pojedinim trenucima prvog poluvremena, mogli su Rimljani već tada da pretrpe pravi debakl na Enfildu. Ipak, Salah je u nastavku meča preuzeo ulogu asistenta, pa je namestio golove Manea i Firmina, a onda je Brazilac odlično odregovao na centaršut Džejmsa Milnera i zatao konačan udarac potpuno utučenim gostima.  Egipćanin je odigrao božanstvenu utakmucu, posle svakog gola se u svom stilu zahvlaljivanjem svevišnjem, ali i izvinjavao pristalicama Vučice. U svakom slučaju rimska publika će u revašu gledati novi fudbal za Bogove neverovatnog fudbalera Liverpula.

Nije Roma uspela da odgovori na Liverpulovu brzinu, na tempo za koji rešenje nisu imali ni Gvardiolini majstori iz Mančestera u četvrtfinalu. Sistem igre koji Jirgen Klop forsira od kada je došao u Liverpul možda još nije sazreo za osvajanje Premijer lige, ali bi u Ligi šampiona mogao da donese ono o čemu niko nije mogao ni da sanja da bi mogolo da se dogodi ove sezone, a to je osvajanje šestog najvažnijeg trofeja u klupskom fudbalu.

Ipak, izlazak Salaha je pružio nadu Rimljanima da u revanšu mogu da učine ono što im je uspelo protiv Barselone u četvrfinalu. Svima je to pre samo dve nedelje delovalo kao nemoguća misija, deluje i sada, a da li je Rim grad koji je sposoban da priredi dva fudbalska čuda u tako kratkom vremenskom periodu biće jasno naredne srede.

 

 

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)
/Salah 36, 45+1, Mane 56, Firmino 61, 69 - Džeko 81, Peroti 85pen/

Stadion: Enfild Roud
Kapacitet: 54.074
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Liverpul (4-3-3): Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner - Salah (od 75. Ings), Firmino (od 90+3. Klavan), Mane;
Roma (3-4-2-1): Alison - Manolas, Facio, Žezus (od 67. Peroti) - Florenci, Strotman, De Rosi (od 67. Gonalon), Kolarov - Najngolan, Under (od 46. Šik) - Džeko.

Foto: Action images
 


tagovi

Mohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara