""
""

Sada svi mogu da odahnu: Zlatan Ibrahimović je novi napadač Mančester Junajteda!

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.16. | 17:27

Šveđanin konačno potvrdio transfer na Old Traford

Jedna od najvećih transfer saga leta je završena. Zlatan Ibrahimović je potvrdio da karijeru nastavlja u Mančester Junajtedu !

Izabrane vesti

Ono što se dugo nagađalo, spekulisalo, kasnije i otvoreno pričalo, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu.
“Vreme je da svi saznaju. Moja sledeća destinacija je Mančester Junajted. Stižem”, napisao je Zlatan na svom zvaničnom Instagram profilu.

Tako je otklonjena svaka dilema, ako ih je uopšte i bilo jer se prethodnih nedelja samo čekalo da Ibrahimović obavi lekarske preglede i zvanično postane član Crvenih đavola.

Sutra će Šveđanin i zvanično biti predstavljen na Old Trafordu kao najveće pojačanje ovog leta. Prema prethodnim najavama, potpsiaće ugovor na godinu plata sa mesečnom platom od 1.000.000 evra. Spekuliše se i da će Ibra zadužiti dres sa brojem 11 koji je do sada bio u vlasništvu Adnana Januzaja. Ibra je taj broj nosio u Milanu. 

Švedski as dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, a s obzirom da će uskoro napuniti 35 godina, ovo će mu verovatno biti poslednja stanica u karijeri. Ibrahimović je bio izričita želja trenera Žozea Murinja. Njih dvojica su uspešno sarađivali u Interu, a Portugalac se nada da će Ibra predstavljati prevagu u domaćem porvenstvu kao što je to do sada radio u svim klubovima u kojima je igrao. Možda nije tip igrača za osvajanje Lige šampiona, ali u domaćim takmičenjima je do sada bio garant osvajanja titule. U prethodnih 13 godina je osvojio 12 titula noseći dres Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana i Pari Sen Žermena. 

Ovaj prelazni rok u Engleskoj obećava kao nijedan do sada. Ibrahimović je drugo veliko pojačanje Mančester Junajteda posle štopera Erika Baija iz Viljareala, a samo formalnosti dele Henrika Mhitarjana od prelaska iz Dortmunda na Teatar snova. A u gradu ga čeka ljuti rival pep Gvardiola

Biće spektakl naredne sezone u Mančesteru i Engleskoj. 

Uskoro opširnije... 


tagovi

Zlatan IbrahimovićPremijer ligaPari Sen ŽermenLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara