""
""

Sale Janković je novi trener Standarda!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.16. | 10:45

Bivši trener Crvene zvezde nagrađen za dobar rad u Mehelenu

Aleksandar Janković je novi trener Standarda iz Liježa! Jedan od najpopularnija tri kluba u Belgiji je rešio da dirigentsku palicu preusmeri u ruke srpskog stručnjaka koji se u prethodne dve godine dana istakao dobrim radom u Mehelenu.

Izabrane vesti

Dosadašnji trener Janik Ferera je smenjen, a Janković će danas u 14.00 časova biti promovisan kao novi strateg velikana iz Liježa.

Iako je Ferera prethodne sezone osvojio Kup Belgije sa Standardom, loši rezultati u prvenstvu su ga koštali otkaza. Prethodne sezone nije uspeo da uđe u plej-of, a u aktuelnom šampionatu je zabeležio samo jednu pobedu u pet kola. Direktorski tandem Olivije Renar - Danijel van Bujten je rešio da ga smeni, a Janković je još letos bio želja Crvenih iz Liježa.

Direktror Renar poznaje dobro Jankovića, s obzirom da su sarađivali u Mehelenu i odlučio je da ga dovede u Lijež. Bivši trener Crvene zvezde će sa Standardom potpisati ugovor na tri godine i imati zadatak da slavni klub vrati u sam vrh belgijskog fudbala.

Janković je treći Srbin na klupi Standarda u poslednjih godinu i po dana. Slavoljub Muslin je preuzeo Standard uoči prethodne sezone, ali je izdržao samo dva meseca na klupi pre nego što je smenjen zbog loših rezultata. Potom ga je nasledio pomoćnik Ivan Vukomanović, ali ni on se nije dugo zadržao. Inetersantno je da su Muslin, Janković i Vukomanović u isto vreme sarađivali u Crvenoj zvezdi početkom prethodne decenije.

Srbin se za klupu kluba iz Liježa preporučio dobrim radom u Mehelenu. Klub čije ambicije su uglavnom da izbori opstanak je sa njim na klupi pretprošle sezone došao na korak od plasman u Ligu Evrope, dok je prethodni šampionat završio u sredini tabele. Uz sve to uspeo je da Mehelenu donese veliki novac pametnom transfer politkom. Za malo novca je doveo Ivana Obradovića, Miloša Kosanovića i Sofijana Hanija, a upravo njih trojica su za godinu dana postali tri najskuplje prodaje u istoriji kluba pošto su prodati Standardu i Anderlehtu za ukupno 7.200.000 evra.

Janković će sada opet  imati priliku da sarađuje sa Kosanovićem. Doduše, tek za nekoliko meseci pošto se srpski štoper oporavlja od teške povrede kolena... 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Standard LiježŽupiler Pro ligaMehelenEvropaBelgijaAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara