""
""

Šalke kupio najboljeg strelca Cvajte za 1.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.17. | 19:25

Gvido Burgštaler karijeru nastavlja u Bundesligi

Kakav posao završe Nemci to niko ne ume. Šalke je danas napravio možda i odlučujući korak u pokušaju da ispravi loš početak sezone, tako što je za siću doveo pravo zlato. Gvido Burgštaler (27), najbolji strelac Cvajte, preseliće se u Gelzenkirhen do juna 2020. godine u transferu koji iznosi samo 1.500.000 evra!

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali. Informaciju o obeštećenju objavio je Bild, a ako neko precizno zna sve iznose transfera ne samo u Nemačkoj već i širom sveta, onda je to poznati nemački list, inače tabloid. 

Bilo kako bilo, dok se drugi klubovi širom Evrope razmeću milionskim kupovinama, Šalke pažljivo krcka lovu koju je dobio prošlog leta prodajom Liroja Sanea u Mančester Siti. Napadač koji je tokom jeseni u dresu Nirnberga postigao 14 golova na 16 mečeva sigurno je igrač na koga vredi potrošiti 1.500.000 evra, pa čak i ako ne uspe.

Ostalo je da Burgštaler još samo prođe lekarske preglede u Gelzenkirhenu, posle kojih će zvanično postati vođa napada Plavih. Sve mu se lepo otvorilo ove zime, zbog obaveza Čupa-Motinga na Kupu afričkih nacija odmah ga čeka pozicija startnog napadača od 21. januara kada se nastavi Bundesliga, a kako su zbog povreda van stroja Embolo, Di Santo i Huntelar, Austrijanac faktički neće imati konkurenciju.

Burgštaler je napustio Nirnberg posle dve godine u kojima je bio nadomak da ga vrati u Bundesligu, ali je poklekao prošlog leta u baražu protiv Ajntrahta iz Frankfurta. Tokom karijere okušao se i u Kardifu dok je ovaj tim bio u Premijer ligi, ali nije imao uspeha pa se ubrzo preselio u Nemačku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Gvido BurgštalerNemackaNirnbergTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara