Pevci prodaju porodičnu srebrninu: Ko hoće Kejna, cena 200.000.000 funti

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 09:44

Totenhem se našao u velikim finansijskim problemima zbog pauze u Premijer ligi

Totenhem je pred finansjiskim kolapsom, dugovi se broje stotinama miliona, a nastavak sezone u Premijer ligi nije ni vidiku. A kada je kuća pred “dobošem”, vreme je za prodaju porodične srebrnine.

U ovom slučaju to je Hari Kejn. Vihorni napadač Pevaca bi, prema pisanju britanskih medija lako mogao da nađe put izlaska i time pomogne i svojoj karijeri, ali i klubu u kojem je stasao u jednog od najboljih cetrafora sveta.

Izabrane vesti

Englez kojeg u poslednje vreme dosta muče povrede, navodno je procenjen od strane gazde londonskog kluba na 200 miliona funti, što bi bio svetski rekord ukoliko se ostvari. Trenutno najskuplje plaćeni prelaz iz kluba u klub je Nejmarov odlazak iz Barse u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra. Ukoliko Kejn napusti Totenhem to će koštati neverovatnih preko 227 miliona evra.

DANIJEL LEVI

Naravno, to je želja prvog operativca kluba iz Severnog Londona, Danijela Levija koji se našao u velikom problem pošto Spursi bankama duguju 637.000.000 funti za novi stadion (izgradnja koštala oko milijardu) i oko 83.000.000 na transfere. Pritom ako Skaj sports zatraži refundiranje nešto ispod 400.000.000 funti plaćenih za TV prava, ukoliko se sezona Premijer lige završi za zelenim stolom, to će doneti dodatne glavobolje celom takmičenju, pa naravno i Pevcima. Takođe, Levi se navodno naljutio na Kejna zbog nedavnih komentara vođe tima da bi liga trebala da se zaključi, ali i da je možda vreme da on promeni sredinu.

“Ako ne osećam da napredujemo kao tim ili da idemo u pravom smeru nisam siguran da bih se dalje zadržavao. Znate šta, ja nisam neko ko bi ostao tek tako…”, dovoljno jasan je bio popularni Hurikejn.

No, ne treba zaboraviti da se Lavi raspojasao u poslednje vreme, što se tiče dovođenja igrača te je prošlog leta slupao više od 100 miliona funti, uglavnom na Ndombelea, Bergvijna i Sesenjona. Sve su to odmah naravno platili igrači kojima su smanjene plate kao i otpušteni radnici, našta se ovaj klub prvi odlučio u Premijer ligi po proglašenju pandemije.

Iako ova cifra deluje previše, nema sumnje da će Hurikejnov prelaz iz jednog Premijerligaša u drugi, pošto je za njega navodno najviše zainteresovan Mančester junajted, oboriti rekord na ostrvu koji drži dolazak Pola Pogbde na Old traford iz Juventusa za 89 miliona funti.

(Foto ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara