""
""

Sat otkucava za Čelsi i Milan: Auba neće još dugo biti dostupan

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.17. | 14:34

Jasna poruka sa Vestfalena

Pjer Emerik Obamejan i dalje se nalazi „ni na nebu, ni na zemlji“. U poslednji čas propao mu je transfer u Pari Sen Žermen, u petak prebogati vlasnici kineskog Tjanđin Kvanžana nisu uspeli da završe transfer leta u poslu vrednom astronomskih 200.000.000 evra (80.000.000 obeštećenje + 120.000.000 plata) i sada su kao opcije ostali samo još Čelsi i Milan.

Izabrane vesti

A, ni taj prozor neće još dugo ostati otvoren. Takva je poruka kupcima direktno sa Vestfalena. Direktor Milioner Hans Joakim Vacke poručio je da klub neće imati još mnogo strpljenja za razmišljanja Čelsija i Milana, a ista vest saopštena je i gabonskom centarforu.
"Sačekaćemo još samo nekoliko dana, ne duže od toga", počeo je Vacke i nastavio:
"Rekli smo to i Obamejanu. Poručili smo mu: 'Auba, ako želiš da ideš i imaš klub koji je spreman da ispuni naše zahteve, mi ćemo odmah da sednemo za sto kako bismo razgovarali'. Takođe smo mu objasnili da nemamo nameru da čekamo još mnogo, jer moramo da mislimo i o nama. Zato se taj prozor polako zatvara. Ako on ode, moramo da obezbedimo adekvatnu zamenu, što je trenutno jako teško, gotovo nemoguće. Lično bih više voleo da ostane", jasan je Dortmundov operativac. 

Čelsi je, navodno, već dostavio Dortmundu ponudu na 74.000.000 evra, što opet nije dovoljno da bi klupska uprava pružila ruku. Ali, ni engleski šampion nema nameru da ide preko ove cifre. Posebno jer je Obamejan tek treća opcija Antoniju Konteu. Doduše, sada već druga, pošto je Romelu Lukaku već igrač Mančester junajteda, dok je njegova rezerva bio Alvaro Morata. Real Madrid i dalje oteže sa transferom španskog napadača i traži previše novca za Čelsijeve norme (između 85.000.000 i 90.000.000 evra). Zato na Stamford Bridžu i pokušavaju da izboksuju Obamejanov transfer za manji novac. 

Doduše, ni Milan se neće predati tek tako. Pošto je Rosonerima ostalo još čak 120.000.000 evra, novac neće biti problem, s tim da bi Vinćenco Montela više voleo da njegov prvi centarfor bude Andrea Beloti. Trenutno se vodi ljuta bitka sa Torinom oko potpisa mladog golgetera, a ako ovaj posao ne bude završen uskoro, klub će se maksimalno okrenuti prema Obamejanu

Milanov problem trenutno je to što ne igra Ligu šampiona, zbog čega Obamejan i okleva da se vrati na San Siro, a direktori Fasone i Mirabeli pokušavaju da udare Gabonca u žicu i nađu način kako da završen bombastični transfer. 

Konačni rasplet biće, po svemu sudeći, poznat jako brzo. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundČelsiEngleskaEvropaHans Joakim VackeItalijaMilanNemackaPjer Emerik ObamejanPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara