""
""

Šeki otvorio dušu: Džaja plaća Zvezdine navijače i uvek je to radio! Gde je nestalo 120 miliona posle Barija?

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.02.14. | 10:56

Zvezdina druga zvezda i legenda srpskog fudbala bez dlake na jeziku govori o posrtanjima svog kluba, o Kokezi, Vučiću i Čoviću, zašto ga nema na Marakani, kako je predsednik „osetio“ gužvu na Voždovcu...

Podeljena su mišljenja da li je bio najbolji fudbaler stare Jugoslavije. Ali, kod jednog nema dileme: Dragoslav Šekularac je najveća i istinska fudbalska zvezda koju su ovi prostori ikada imali. Magnet za publiku i medije, čovek zbog koga se dolazilo na stadion, o kojem su se snimali filmovi, koji je uvek bio u centru pažnje... Ono što je danas u Evropi Kristijano Ronaldo, tada je bio Dragoslav Šekularac.

Izabrane vesti

U njegovoj Crvenoj zvezdi su mu danas skoro pa zatvorena vrata. Dok su klub pljačkali i urušavali, popularni Šeki je uvek bio na marginama kluba i baš zbog te svoje iskrenosti i činjenice da nikome nije išao uz dlaku, bio je ignorisan od velikog broja „zvezdaša“ koji su vodili klub i doveli ga na rub propasti.

U opširnom intrevjuu za Informer, Šekularac bez dlake jeziku priča o situaciji u klubu, crnima danima koje je dočekala Crvene zvezda i koji joj tek izgleda slede... Druga Zvezdina zvezda je progovorila o mnogim stvarima o kojima ne sme da se priča i koji se dobrom delu zvezdaša neće dopasti. Ali, surova istina ume da zaboli...
Naravno da pratim Zvezdu i dalje i nije mi jasno gde je otišlo 120 miliona maraka posle 1991. godine i Barija. Zvezda je oduvek živela od publike, danas nema para, a dele karte besplatno kome stignu. Nemaju da plate radnicu što kuva kafu ili talentovanog pionira. A, pritom u kafani prave cehove od 5.000 evra!”, kaže Šeki za Infromer.

On je posebno razočaran radom i ponašanjem predsednika Dragana Džajića.
“Džaja je jedna p**kica i ne ume da se suprostavi novajlijama. Ja, na primer, znam ko je Slaviša Kokeza, ali on ne zna ko sam ja. Nije me prepoznao kad sam bio u klubu. prošao je pored mene kao pored turskog groblja. A, ja znam sve o njemu. I da ima kafanu i da je bogat i da je kum Aleksandra Vučića i da je prodavao “lavlje kandže” ispred Metropola dok je bio student… On je sposoban čovek, ali ne zna šta je Zvezda.”

Šekularac je podsetio na neke čudne poteze predsednika Džajića
“Džajić je izašao sa utakmice protiv Voždovca u 60. minutu jer kaže da nije mogao da gleda poraz Zvezde. Nije istina! Izašao je da bi pobegao od gužve koja je sledila. Tako se predsednik ne ponaša. Znao sam uvek da kada krenu da mu skandiraju ime, da je potplatio navijače. To radi celog života. On bi samo da komanduje, ali da ne daje novac. I Titanik bi možda uspeo da se spase, ali ne i ovakva Zvezda.”

Ima li neko po vašem mišljenju da dobro radi na Marakani?
“Čović je jedini tamo koji radi nešto. Mogu da ga vole ili ne, ali znam da je Čović od osam ujutru do 23 časa u poslovima. I znam da može svašta da završi. U startu je morao da ode Džajić ili on, jer nisu smeli da dozvole onolio sukoba.”

Poredeći Zvezdu u kojoj je on nekada igrao i ovo danas, Šekularac setno kaže:
“Imam utisak da nikada nisam igrao u Zvezdi. Čak sam i stadion gradio sa Krcunom Penezićem, a nisu me pozvali na proslavu 50 godina Marakane, ne šalju mi ni čestitku za rođendan. Jedini prijatelj u Zvezdi mi je blagajnik Zoran Mijović. Na stadion više i ne idem… Nisu mi uplaćivali ni radni staž, penzija mi je 400 evra, a Džajiću i Cvetkoviću po 1.000 evra. To nije milostinja, već zasluga što sam tolike godine igrao u Zvezdi.”

Šekularac kaže da Zvezda može da se spase samo na jedan način.
“Samo neko ulaganje iz inostranstva. Zašto bi Vučić ugrožavao i rušio karijeru radi Zvezde?! Garantujem da ne sme da se upusti u rizik da spasava Zvezdu. Nemaju današnji političari pare i moć da bi spasavali Zvezdu kao što su to mogli Krcun Penezić ili Draža Marković”, poručio je popularni Šeki.  

O činjenici da su aktuelni predsednici Crvene zvezde i Partizana hapšeni i završavali iza rešetaka, Šekularac kaže:
“Sve je to normalno. Zbog toga nisam u istom položaju kao oni. Ne živim u luksuzu. Čim su hapšeni, znači da nešto nije bilo u redu. Što mene ne hapse?! Jesu pre 50, 60 godina, kada mi je slava bila na vrhuncu i kada sam naridnog heroja oterao u “tri lepe”. Bio sam mesec dana u Padinskoj skeli za primer, ni Krcun nije mogao da me spase.”

Šekularac danas živi daleko od bilo kakve uloge u srpskom fudbalu i priznaje da mu je klađenje i kockanje i dalje najveća strast.

“Da umrem gladan, odvojio bih za kladionicu. Najviše sam dobio 150.000 dinara, a nikada ne uplaćujem preko hiljadu. Nikad se nisam kladio na Zvezdu, samo protiv Zvezde. Ako izgubimo, makar da uzmem pare, a ako dobijemo, svakako ću biti srećan. Dok sam bio mlađi, vukli su me rulet i lepe žene. Kockao sam i u Vegasu. Zovu me prijatelji da dođem u Kolumbiju, nudei mi tamo smeštaj i sve što treba, polus 3.000 dolara. Ali, neću a me vide ovako matorog i bez zuba jer znam da me zamišljaju mladog i uspešnog… “

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaSuperligaDragoslav ŠekularacDragan DžajićdelijeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara