novo slavlje Lokomotive
novo slavlje Lokomotive

Šest koraka do raja - Lokomotiva slavila u Jekaterinburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.03.18. | 18:42

Istakao se - mada neslavno - i Gregor Balažic

Važni bodovi za Lokomotivu u utakmici koja nije ni trebalo da se igra. Velik minus, zaleđen teren na kome se lopta nije mogla terati. I uz sve to protivnik koji je već otkidao bodove ekipi CSKA, pa i Zenitu i Krasnodaru. Ne i Lokomotivi. Lider ruskog prvenstva je bio odlučan da svoje obavi, pa je već u prvih 15 minuta sudara sa Uralom rešio sve dileme oko ishoda meča i zadržao osam bodova prednosti nad najbližim rivalima u šampionskoj trci - 2:0 u Jekaterinbrgu. Za goste naravno.

Sve je bilo brzo gotovo. Već u 11. minutu posle udarca Alekseja Mirančuka i odbrane Jaroslava Godzjura do lopte prvi stiže drugi blizanac Mirančuk - Anton. Projektil iz voleja probušio je Godzjura i najavio Lokomotivine namere.

Izabrane vesti

Samo četiri minuta kasnije postalo je jasno da će se one i obistiniti. Nekadašnji štoper Partizana Gregor Balažic neoprezno je rukama vukao Edera, a Manuel Fernandeš - ove sezone možda i ponajbolji igrač Lokomotive - bio siguran egzekutor najstrože kazne. Na semaforu 2:0. I kraj svih nadanja Urala da opet iznenaditi javnost u Rusiji.

 

Osam kola do kraja, osam bodova više nad Spartakom i CSKA. Krasnodar je stepenik ispod, Zenit još jedan dole. Još šest pobeda u tih preostalih osam rundi garantovalo bi četi Jurija Semina osvajanje prve titule za Lokomotivu još od 2004. godine. U narednom kolu Ahmat Grozni u Moskvi. Mnogo je blizu. Oseća se u vazduhu.

Rusija 1, 22. kolo:

Petak:

Amkar - Arsenal Tula 0:2 (0:1)
/Dzjuba 11, Tkačev 83/

Subota:

Ufa - Anži 3:2 (0:0)
/Nikitin 57, Paurević 66, Jokić 67 - Leskano 64, Polujaktov 81/

Dinamo Moskva - Krasnodar 0:0

Tosno - Rubin 0:1 (0:0)
/Podbereskin 75/

Nedelja:

Rostov - Zenit 0:0

Ahmat - CSKA Moskva 0:3 (0:2)
/Golovin 6, Vitinjo 28, Ignaševič 68/

Spartak Moskva - SKA Habarovsk 1:0 (0:0)
/Fernando 90/

Ponedeljak:

Ural - Lokomotiva Moskva 0:2 (0:2)
/Mirančuk 11, Fernandeš 15pen/

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara