Ipak, teško je očekivati da će klub koji je pisao istoriju fudbala na Apeninima biti spreman da se odrekne sopstvenog identiteta
Širenje giganta: Red Bul stiže u Đenovu!
""

Gigant se širi i stiže na Apenine! Nakon što je napravio izuzetne rezultate sa Salcburgom, Lajpcigom i Njujorkom, austrijski gigant Red Bul očigledno je rešen da svoju fudbalsku priču proširi i na Čizmu. Prema pisanju italijanske Republike, odnosno njenog izdanja u Đenovi, vlasnik najpoznatije kompanije za proizvodnju energetskog pića, Ditrih Matešic, zaiteresovan je za kupovinu većinskog dela akcija najstarijeg aktivnog kluba u italijanskom fudbalu .

Zvaničnih potvrda još nema, ali se priča kako će sadašnji predsednik Đenove Enriko Preciozi uskoro doneti odluku o prodaji, a Matešic je navodno zadužio jednu advokatsku kancelariju u Milanu da proveri sve potrebne informacije u vezi sa kupovinom.

Kako pišu Italijani, osnovni, a možda i nepremostiv problem, bi mogla da predstavlja činjenica što austrijski tajkun od svakog svog novog kluba zahteva promenu naziva, pa bi tako novi klub verovatno morao da nosi ime Red Bul Đenova, čak i da menja vlastite boje.

Teško je očekivati da će klub koji je pisao istoriju fudbala na Apeninima biti spreman da se odrekne sopstvenog identiteta.

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti×