""
""

Sitijeva imperija na pet kontinenata!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 17:54

Gde ima, tu se i prosipa...

Vlasnici Mančester Sitija ne odustaju od namere da zavladaju svetskim fudbalom i to po svaku cenu. Ali njima bukvalno svaka, odnosno nijedna cena ne predstavlja baš nikakav problem. Zbog toga su bogati vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata rešili da svoju imperiju prošire i na peti kontinent.

Izabrane vesti

Kao prenosi Dejli Mejl, kao glavni prioritet u narednom periodu postavili su pronaleženje kluba u Južnoj Americi, pre svega Urugvaju koji bi mogli da kupe i dodatno razviju fudbalski biznis.

Naravno, kada su sportski aspekti u pitanju, glavna ideja je da taj urugvajski klub talentima „hrani“ matični tim, odnosno Mančester Siti.

Siti fudbal grupa (City Football Group) već u svom vlasništvu ima i Mančester Siti, Melburn Siti i Jokohamu Marinos. Inače, pored urugvaja, navodna želja vlasnika je i da pronađu adekvatni klub u Kini.

Sa marketinške strane takođe nema sumnje da bi ogromna tržišta Južne Amerike i Kine donela značajnu zaradu mada ponekad deluje da vlasnici Sitija sipaju u nešto što liči na bure bez dna. A rezultati, iako ih ima znatno više nego prethodnih decenija, poprilično su tanki, odnosno nesrazmerni u odnosu na ogromna ulaganja.

Mejl navodi da i su čelnici Sitija odluičili da povuku ovakav potez nakon što su morali nedeljama da rade na transferu Gabrijela Žezusa iz brazilskog  Palmeirasa, a sve zbog učešće čuvene „treće strane“ u poslu.

Smatraju da bi im veće prisustvo na južnoameričkom kontinentu značajno pomoglo da u budućnosti izbegnu ovakve i slične situacije.

Samo je pitanje koji klub će biti srećnik?


tagovi

Premijer ligaNjujork Sitimeđunarodni fudbalMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara