Španija kipti od besa: Pozvan Markos Alonso! Nema Morate

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.03.18. | 13:59

Osim Čelsijevog prvotimca debituju kapiten Valensije Dani Pareho i „novi Buskets“ iz Viljareala

Konačno Markos Alonso. Dugo je odolevao Đulen Lopetegi, nije zvao prvotimca Čelsija i kad je ovaj žario i palio Premijer ligom, ali u situaciji kad je Špancima svaki čovek bitan, odlučio je da 27-godišnjeg levog spoljnjeg uvrsti na spisak reprezentacije za kontrolne Nemačkom (23. marta u Dizeldorfu) i Argentinom (27. marta na stadionu „Vanda Metropolitano“ u Madridu).

Ovo je prvi put da je selektor Crvene furije pod zastavu pozvao Alonsa čiji su otac i deda (istih imena) igrali za državni tim. Razlog što dosad Markos nije dobijao pozive u reprezentaciju je činjenica da je u mladosti bio akter saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio jednu devojku. Slučaj bi završio na sudu i Alonso verovatno nikad ne bi napravio zavidnu karijeru da uz pomoć bogatih roditelja nije kod organa vlasti isdejstvovao da bude lišen odgovronosti. Zato je karijeru gradio daleko od otadbžine (Bolton, Fjorentina, Sanderlend, Čelsi), ali mu narod nije oprostio.

Izabrane vesti

Zapamtili su šta je uradio u mladosti i javna je tajna da se protive njegovom pozivu u reprezentaciju, pa se s nestrpljenjem čeka duel sa Argentinom da se vidi kako će publika da reaguje. Ako bude igrao.

Osim Markosa Alonsa, prvi put u A selekciju Španije pozvao je kreator igre Valensije, Dani Pareho, kao i Rodri iz Viljareala, koga smatraju „novim Busketsom“. Rodriju se mesto otvorilo posle povrede Barseloninog veznjaka na meču sa Čelsijem.

U odnosu na prethodno okupljanje, na spisku, osim Busketsa, nema Alvara Morate (ne igra u Čelsiju), Serđa RobertaAlberta Morena, Marka Bartre, Hozea Kaljehona, Vitola, Luisa Alberta, Susa i Iljaramendija.

SPISAK REPREZENTACIJE ŠPANIJE

Golmani: Kepa Arizabalaga (Bilbao), Pepe Reina (Napoli, David de Hea (Mančester junajted);
Defanzivci: Alvaro Odriozola (Socijedad), Dani Karvahal (Real Madrid), Đerar Pike (Barselona), Đordi Alba (Barselona), Naćo (Real Madrid), Serhio Ramos (Real Madrid), Aspilikueta (Čelsi), Markos Alonso (Čelsi);
Vezisti: Isco (Real Madrid), Tijago Alkantara (Bajern), Andres Inijesta (Barselona), Saul Niguez (Atletiko Madrid), Dani Pareho (Valensija), Koke (Atletiko Madrid), Rodri (Viljareal), David Silva (Mančester Siti), Marko Asensio (Real Madrid), Lukas Vazkez (Real Madrid);
Napadači: Rodrigo Moreno (Valensija), Jago Aspas (Selta) i Dijego Kosta (Atletiko Madrid).

 


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeĐulen LopetegiMarkos AlonsoDani Pareho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara