Detalj sa krova tržnog centra
Detalj sa krova tržnog centra

Spartak evropski kandidat broj jedan - šest koraka ispred Radničkog! Voša u kanalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 20:02

Voždovac se probio na četvrto mesto

Jesen je bila sjajna, ali nije Spartak ni prvi ni poslednji srpski klub koji se raspao kada je na zimu prodao najbolje igrače. Otišao je i trener koji je sve to postavio. I samo smo čekali da kola krenu nizbrdo. A to nikako da se desi! Spartak je nastavio da prkosi očekivanjima javnosti i pobedom nad Napretkom od 2:1 ostao na evropskom kursu, sada kao prvi favorit za izlazak na međunarodnu scenu.

Istina, Spartak u finišu sezone ima pakleno težak raspored, pošto u preostala četiri kola gostuje kod Čukaričkog, Crvene zvezde i Partizana, a u Subotici čeka Radnički, koji je do juče figurirao kao maltene siguran učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope. Sada to više ne izgleda tako izvesno, s obzirom da bi Čuka vrlo lako mogla da eliminacijom Partizana učini da samo treće mesto na tabeli vodi van.

Izabrane vesti

A na trećem je Spartak, posle golova Bojana Čečarića i Mileta Savkovića sa velikih šest bodova prednosti nad Nišlijama. Dakle, ako savlada Radnički kod kuće, iz preostala tri meča uzme samo jedan bod, ostaće ispred prijateljskog kluba sa juga Srbije čak i ako Real sa Nišave ostvari tri pobede.

Mada ni to ne garantuje uspeh Spartaku, jer se na četvrtu poziciju u 33. kolu propeo Voždovac, produbivši agoniju Vojvodine sa dva brza gola Alena Mašovića. U četvrtom, pa 26. minutu za 2:1. Lazar Arsić uspeo je samo da ublaži poraz Voše, njen treći uzastopni u plej-ofu. Voždovac dakle na četiri korak zaostatka za Golubovima, ali i oni sa nimalo lakim zadatkom, jer već u sledećem kolu putuju na Čair, pa zatim i na Banovo  brdo, pre no što sezonu završe duelima sa Partizanom kod kuće i Zvezdom na Topčiderskom brdu.

Srbija 1, plej-of, 33. kolo:

Sreda:

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (0:0)
/Ben 61, Radonjić 77, Adžić 83/

Voždovac - Vojvodina 2:1 (2:0)
/Mašović 4, Savković 26 - Ndiaje 77/

Spartak - Napredak 2:1 (1:0)
/Čečarić 15, 54pen - Ndiaje 71/

Četvrtak:

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara