""
""

Špic Čelsija umesto Dijega Koste? Aguero!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.17. | 14:43

Na pomolu transfer bomba na Ostrvu

Čelsi je zatalasao Ostrvo! Na pomolu je transfer bomba: Serhio Aguero iz Mančester Sitija u Čelsi!

Izabrane vesti

Poslednje vesti iz Engleske glase da je Konte naciljao najboljeg strelca Mančester Sitija kao zamenu za Dijega Kostu koji je precrtan i eliminisan iz ekipe. Dugo se nagađalo ko će zameniti Kostu u Čelsiju. Prva želja je bio Lukaku, ali je on otišao u Mančester Junajted. Potom se spekulisalo imenima Alvara Morate, Andree Belotija i Pjer-Emerik Obamejana, svi oni su i dalje u igri, ali Konteova prva želja je Aguero i na klubu je mu je ispuni.

Koliko je relano? Šanse postoje...

Do dolaska Pepa Gvardiole u klub, Aguero je bio prva zvezda Mančester Sitija i imao nedodirljiv status. Ali još prošlog leta kada je došao Gvardiola, počelo je da se šuška kako Katalonac nije baš oduševljen Aguerom i da bi ga prodao ako dovede željenu zamenu. To se nije desilo letos jer zamena nije stigla. Kupljen je Gabrijel Žezus, ali je on tek u januaru zaigrao za Građane. I više predstavlja rešenje u perspektivi nego konačno rešenje koje ganatuje 25+ golova u sezoni. Gvardiolin plan je da uz Žezusa ima još jednog napadača vrhunske klase koji može da menja poziciji sa ostalim ofanzivcima Saneom, Sterlingom, Silvom, De Brujneom... Jednostavno, Brazilac nije teška artiljerija i predator poput Aguera.

Zato Gvardiola svim silama pokušava da dovuče Aleksisa Sančeza iz Arsenala i nudi mu veću platu od Vengera. Čeka se da Čileanac konačno prelomi i da donese odluku da li odlazi ili ostaje. Ako odlazi, onda je Siti jedini kandidat. PSŽ ga želi, ali visok porez u Francuskoj je odvratio Aleksisa od želje da pređe u Pariz. Želeo ga je i Bajern, ali je zvanično odustao kada je video kakve se sve cifre pominju i koliku platu traži Čileanac. Tako je Siti ostao jedini klub u igri za njegovo dovođenje i nudi mu platu od 18.000.000 evra godišnje. Ako se to desi, vrata za transfer Aguera su otvorena...

Problem može da bude vlasnik kluba Kaldon al Mubarak kojem je Aguero miljenik i koji ne bi želeo da pojačava direktnu konkurenciju. Ali ako Čelsi ponudi dovoljno i Gvardiola dobije Sančeza, onda je i Aguero na prodaju.

Dolazak Aguera bi svakako bio zvučnije pojačanje od kupovina Morate, Obamejana ili Belotija koji nikad nisu igrali u Premijer ligi i Konteu ne bi trebalo mnogo vremena za adaptaciju prve napadačke opcije.

(FOTO: Action images) 


tagovi

Serhio AgueroPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaČelsiArsenalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara