"Spisak Azura"
"Spisak Azura"

Spisak Italijana: Vratio se Manolo! Tu je još jedno čudo od golmana, a nije ni Điđi, ni Điđo

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.17. | 14:20

Priznanja levom beku Atalante i desnom beku Intera

Spisak AzuraUglavnom proverene snage. I tri nova lica. Selektor Italije Đanpjero Ventura objavio je spisak fudbalera na koje računa u nastavku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, a na njemu ima nekoliko promena u odnosu na završnicu prošle godine.

Prva se tiče golamana. Uz neprikosnovenog Đanluiđija Bufona i njegovog legitimnog naslednika Đanluiđija Donarumu, poziv je dobio Aleks Meret. Reč je o momku koji ima samo 19 godina, pod ugovorom je sa Udinezeom, ali je prošlog leta poslat na pozajmicu u Spal, pa na terenima Serije B skuplja iskustvo. Dobro mu ide. Iako je primio 17 golova na 19 mečeva, uspeo je čak osam puta sa sačuva mrežu netaknutom, što je bilo više nego dovoljno da se nađe u društvu odbranuih.

Izabrane vesti

Danilo D'Ambrozio protiv Radže NajngolanaTu je i Danilo D’Ambrozio, koji u poslednje vreme igra sve bolje u dresu Intera na poziciji desnog beka, dok je prvi put u reprezenataciji i jedno od otkrovenja sezone, Leonardo Spinacola, u mnogome zaslužan za dobre rezultate Atalante.

Pod zastavu se vratio napadač Manolo Gabjandini, koji je procvetao otkako je obukao dres Sautemptona, ali treba biti realan i konstatovati da su u prednosti prvi strelac Torina Andrea Beloti i udarna igla Lacija, Čiro Imobile.

Spisak reprezentacije Italije...
Golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Đanluiđi Donaruma (Milan), Aleks Meret (Spal);
Defanzivci: Davide Astori (Fjorentina), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonuči (Juventus), Mateo Darmijan (Mančester junajted), Danilo D’Ambrozio (Inter), Matija De Šiljo (Milan), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus), Leonardo Spinacola (Atalanta), Davide Zapakosta (Torino);
Vezisti: Danijele De Rosi (Roma), Roberto Galjardini (Inter), Marko Parolo (Lacio), Marko Verati (Pari Sen Žermen), Federiko Bernardeski (Fjorentina), Antonio Kandreva (Inter), Lorenco Insinje (Napoli), Nikola Sansone (Viljareal);
Napadači: Andrea Beloti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabijadini (Sautempton), Čiro Imobile (Lacio).

Italijani se posle četiri kola nalaze na deobi prvog mesta u kvalifikacionoj Grupi G, sa Španijom imaju po deset poena, u petak od 20.45 u Palermu dočekuju Albaniju, dok 28. marta gostuju Holandiji u Amsterdamu, gde će odigrati kontrolni susret.

(FOTO: Action images)


tagovi

Danilo D'AmbrozioĐampjero VenturaEvropaItalijaManolo Gabijadinifudbalska reprezentacija ItalijeSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara