Šta kaže matematika pred žreb: Najveće šanse za duel Atletiko - Siti, najmanje za Napoli - Porto

Pogledajte kakve su šanse da određeni parovi budu izvučeni u ponedeljak
/ Izvor: mozzartsport.com
Šta kaže matematika pred žreb: Najveće šanse za duel Atletiko - Siti, najmanje za Napoli - Porto
""

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona. A poznati su i sastavi šešira sa nosiocima i nenosiocima pred žreb za osminu finala u Nionu narednog ponedeljka.

Poznato je da klubovi iz iste zemlje ne mogu da se sastanu u osmini finala, već tek od naredne runde. Takođe, žreb ne dozvoljava ni duele klubova koji su bili međusobni rivali tokom grupne faze takmičenja.

Žreb za Ligu šampiona: Svi beže od Bajerna i Reala! Lester najpoželjniji  

To znači da otpadaju mnoge projekcije parova u osmini finala. S pobzirom na veliki broj španskih klubova, njima je najviše sužen izbor za imena rivala u osmini finala.

Matematika kaže da su najveće šanse da na žrebu bude izvučen par Atletiko Madrid - Mančester Siti. Jer Atletiko ne može na Bajern, Real i Sevilju, dok Mančester Siti ne može na Barselonu, Lester i Arsenal. Tako je izračunato da postoji više od 25 odsto šansi da vidimo okršaje Simeoneovog i Gvardiolinog tima u osmini finala.

Prema istoj matematici najmanje realno je da ćemo u prvoj runi nokaut faze videti duele Napolija i Porta, odnosno Juventusa protiv portugalskih klubova Benfike i Porta. 

Najnovije vesti×