""
""

Šta Milan sprema za januar? Dva štopera, desni bek, vezista i Boateng! Odlaze Honda i još četvorica

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.15. | 18:04

Rosoneri će morati dobro da se aktiviraju u prelaznom roku ako žele da se dokopaju Lige šampiona i finansijske injekcije na koju su računali

Milan je očajno otvorio novu sezonu, uprkos ulaganjima od blizu 100.000.000 evra. Siniša Mihajlović je za sada siguran na klupi Rosonera, samo iz razloga što uprava kluba i dalje drži Sedorfa i Inzagija na platnom spisku. I biće sigruan do početka 2016. godine kada će Milan morati ozbiljno da se aktivira na fudbalskoj pijaci i dovede pojačanja sa kojima će srpski stručnjak napasti treće mesto i pokušati da se dokopa Lige šampiona koja je prioritet slavnog kliuba. Još jedno odsustvo iz elitnog takmičenja bi bio ozbiljan finansijski udarac za Rosonere i gotovo sigurno kraj trenerskog mandata za bivšeg selektora Srbije.

Izabrane vesti

Zato se već sada predviđaju potezi Milana na zimskoj fudbalskoj pijaci. Jasno je da je odbrana gorući problem i da osim Romanjolija koji je skupo plaćen i koji će biti forisrian do kraja, Milan nema ozbiljnog štopera. Italijanski mediji najavljuju da će u štoperskoj liniji uslediti čistka i da se već znaju i imena potencijalnih zamena.

Najbliži prelsaku u Milan je Interov kapiten Andrea Ranokija koji je još jedna žrtva Roberta Manćinija u Interu. Iako nije impresionirao u mečevima u kojima je igrao, Ranokija je potpuno marginalizovan u timu Nerazura i u januaru sigurno napušta klub. Galijani želi da ga pozajmi na 18 meseci od gradskog rivala. Druga meta je Žoel Matip iz Šalkea. Kamerunskom defanzivcu ugovor sa Šalkeom ističe narednog leta i Milan će moči da ga dovede za simbolično obeštećenje. Dolazak pomenutog tandema, znači i siguran odlazak brazilskog veterana Aleksa koji će karijeru najverovatnije nastaviti u domovini. Na listi za odlazak je i Filip Mekses. Milan je ponudio Fiorentini trampu Mekses za Tomovića, ali su to u Firenci glatko odbili, tako da će Rosoneri morati dodatno da se potrude ako žele srpskog reprezentativca.

Na listi pojačanja je i kolumbijski defanzivac Kamilo Zunjiga koji nije ni licenciran u Napoliju. On ima ogromnu paltu od 3.200.000 godišnje, ali će morati da pristane na drastično smanjenje ako želi negde da igra. On bi pojačao konkurenciji na mestu desnog beka ako Tomović ne dođe.

Nove akvizicije se očekuju i u veznom redu. Milan će i u januaru pokušati napad na Aksela Vicela, ali malo je verovatno da će Belgijanac stići na San Siro. Alternativa je Bruno Fernandeš. Portugalski vezista iz Udinezea, za kojeg bi Milan mogao da izdvoji oko 5.000.000 evra. Izvestan je i paraf Kevina Prinsa Boatenga koji već trenira sa Rosonerima, igra je u prijatelsjkom meču protiv Monce i od januara bi trebalo da bude na raspolaganju Mihajloviću.

To znači i dolazak nekih igrača iz veznog reda. Na izlaznim vratima su Noćerino i Suso koji bi mogao da se preseli na pozajmicu u Đenovu. Jasno je i da je bliži odlasku nego ostanku Keisuke Honda. Japanski vezista je ušao u otvoren sukob sa Mihajlovićem, a najavljuje se da bi u zimskom prelaznom roku mogao da pojača Valensiju. Špancima odgovora što bi dobili kvalitetnog fudbalera koji bi imao pravo da igrao i u Evropi na proleće. 

(FOTO: Action images)


tagovi

ZunjigaŽoel MatipSusoSerija AMilanKevin Prins BoatengKeisuke HondaItalijaFIlip MeksesEvropaBruno FernandešAndrea RanokijaAndrea NoćerinoAleks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara