Šta može remontovana odbrana Partizana?

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.04.18. | 09:13

Đukić promenio četvoricu u odnosu na poraz na Čairu, Nišlije kažu da nisu bez šansi (18.00, TV Arena sport 1)

Pet kola pre kraja prvenstva, jasno je odavno, Partizan ne može da se bori za titulu, pa su mu preostale utakmice sve do 9. maja na neki način priprema za revanš s Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije, kad će juriti dva gola zaostatka. Tako valja posmatrati i duel u okviru treće runde plej-ofa (18.00, TV Arena sport 1), protiv Radničkog, jer mnogo više znači gostima iz Niša.

Tim pre što je ekipa Dragana Antića Recka porazom od Crvene zvezde pala na četvrtu poziciju, a posle jučerašnje pobede Voždovca nad Vojvodinom kasni dva boda za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Radnički je martovskim slavljem, baš protiv crno-belih, kao i nedavnom goleadom na Banovom brdu, pokazao da ga zanima plasman na međunarodnu scenu, a kako oba tima igraju otvoren i napadački fudbal valja očekivati golove na Topčiderskom brdu.

Izabrane vesti

S druge strane, Partizan se brzo oporavio posle šamara na Banovom brdu i savladao Čukarički u minuloj rundi Superlige, a velika je verovatnoća da isti tim od nedelje zaigra i danas. Uz, naravno, promenu na gol-crti, jer će umesto povređenog Vladimira Stojkovića braniti Marko Jovičić. Odbrana je totalno remontovana u odnosu na poraz od Čukaričkog, pa će se kao i u prvenstvenom susretu Nemanja R. Miletić pomeriti na poziciju desnog beka, Svetozar Marković i Milan Mitrović biće štoperi, a uz levu aut liniju dejstvovaće Nemanja Atnonov, što nije bio slučaj u većem delu sezone.

Mesta u manevru rezervisana su za Sašu Zdjelara, Zorana Tošića, Danila Pantića i verovatno Armina Đerleka (opcija je i Marko Janković), dok bi u napadu mogli ponovo da počnu Ognjen Ožegović i novajlija iz Spartaka, Đorđe Ivanović, što bi značilo da Leandre Tavamba ostaje na klupi. Ukoliko tako bude, Miroslav Đukić će napraviti čak četiri promene u odnosu na sastav koji je pre sedam sedmica poražen na Čairu golom Milana Pavkova, pošto danas neće biti Stojkovića, Vulićevića, N. G. Miletića i Sume.
Ponovo smo na pravom koloseku, u pobedničkom pohodu. Nadam se da ćemo da ga nastavimo protiv Radničkog, iako su Nišlije dobra ekipa i neće nam biti lako”, precizirao je Mirosla Đukić.

Partizan je nanizao pet utkamica na kojima je prošla igra 3+, u istom periodu svaki susret Radničkog je došao u GG (a četiri puta podebljan sa 3+), a ako se ima u vidu da su Nišlije postigle po gol na pet od minulih šest susreta sa crno-belima, jasno je da su sposobne da opet zaprete favoritu.
Meni je  Partizan drugi dom, odlično poznajem atmosferu u klubu, veliki broj nekadašnjih saigrača... Nije u ovoj sezoni moj nekadašnji klub kao nekada, ali je uvek opasan. Čini mi se da su crno-beli koncentrisali više na završnicu Kupa Srbije i možda je to šansa Radničkog da osvoji bod ili više”, ambiciozan je Nikola Aksentijević, desni bek Nišlija, sa dvostrukim mandatom u Humskoj.

A u njoj se, ipak, Partizan pita za sve. Računajući sva tamičenja poslednji put poražen je pred Grobarima 28. septembra u Ligi Evrope od kijevskog Dinama (2:3) i otad je nanizao 14 mečeva bez neuspeha. Doduše, na osam od prethodnih 11 primio je po gol, što znači da odbrana nije baš kakva bi trebalo da bude.

Projektovani sastavi

PARTIZAN - RADNIČKI, 18.00

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Dalibor Manojlović

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Marković, Mitrović, Antonov - Zdjelar, Pantić, Tošić, Đerlek - Ivanović, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

RADNIČKI: Živković - Aksentiojević, Petrović, Miladinović, N. Stanković - Mićić, A. Jovanović - Stanisavljević, Sl. Stojanović, Babić - Pavkov. Trener: Dragan Antić.

Srbija 1, plej-of, 33. kolo:

Sreda:

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (0:0)
/Ben 61, Radonjić 77, Adžić 83/

Voždovac - Vojvodina 2:1 (2:0)
/Mašović 4, Savković 26 - Ndiaje 77/

Spartak - Napredak 2:1 (1:0)
/Čečarić 15, 54pen - Ndiaje 71/

Četvrtak:

(1,28) Partizan (5,30) Radnički Niš (9,00) 

TABELA:

FOTO: Star sport

 

 

 


tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara