""
""

Stara dama je ipak klasa! Boginja provincije je časno pala u Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.17. | 22:44

Juventus u osmini finala italijanskog kupa bolji od Atalante sa 3:2

Juventus pobeđuje i kada ne briljira. Večeras se Stara dama plasirala u četvrtfinale italijanskog kupa, pošto je u interesantnoj utakmici kao gost pobedila Atalantu sa 3:2.

Izabrane vesti

Ekipa iz Bergama je opet pokazala da ove sezona zaista može mnogo da namuči i najveće favorite, ali nije mogla protiv Juventusovog tandema Paulo Dibala - Mario Mandžukić.

Počelo je odlično za navijače Juventusa, pošto je u 22. minutu Dibala “zveknuo“ lep gol udarcem sa distance i najavio pobedu Stare dame, a kao asistent se upisao Mandžukić.

A kada je raspoloženi Dibala nekih 12 minuta kasnije majstorski u kontranapadu proigrao Mandžukića, a hrvatski napadač rutinski zatresao mrežu, činilo se da će Juventus imati lak zadatak.

Ipak, igrao se 72. minut kada je Abdulaj Konko iskoristio dodavanje Petanje i pravom raketom smanjio zaostatak Atalante. Pokazali su gosti iz Bergama zube u tim trenucima.

Usledio je veoma brz odgovor Juventusa, jer je već posle tri minuta Stefan Lihtštajner uspeo da izbori penal za domaćina. Miralem Pjanić bez greške je izveo najstrožu kaznu za novu radost Juventusovih tifoza.

Ali, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima na Juventus areni. U 81. minutu zaspala je odbrana Stare dame, a Emanuel Late Lat se ušunjao na peterac i ćušnuo loptu iza leđa golmana Neta.

Krenula je Atalanta u samom finišu po izjednačenje, ali uprkos nekim dobrim i potencijalnom opasnim atacima ka golu Juventusa, gosti nisu imali snage za novi udarac.

Inače, Atalanta je prvi tim koji je dao dva gola Juventusu na njegovom stadionu još od februara prošle godine kada je to uradio minhenski Bajern u Ligi šampiona. 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Stefan LihtštajnerSerija APaulo DibalaMiralem PjanićMario MandžukićKup ItalijeJuventusAtalantaAbdulaj Konko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara