Žan Mišel Seri
Žan Mišel Seri

Stvaranje novog Arsenala: Kazorli stiže zamena iz Francuske, ključne role za Obamejana i Remzija

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.05.18. | 08:15

Po nacrtima Unaja Emerija

Biće ozvaničeno u narednih nekoliko dana. Mada je Unaj Emeri greškom to i sam učinio objavom na sopstvenom zvaničnom sajtu: “Drago mi je što sam postao deo Arsenalove porodice”. Poruka je nestala samo koji minut kasnije, ali svima je jasno da će doskorašnji trener Pari Sen Žermena biti naslednik Arsena Vengera u Londonu.

A šta to znači za tim?

Izabrane vesti

Prema pisanju ostrvskih medija prva Emerijeva meta je Žan Mišel Seri, 168 centimetara visoki vezista Nice, koga je Bask u januaru želeo da dovede i na Park prinčeva, ali priča nije prošla. Sada će pokušati opet, jer smatra da mu je potreban takav tip igrača, posebno zato što je Sanzi Kazorla otišao. Nije baš isti tip igrača, ali neće ti biti baš ni ista ekipa.

Biće tu i kadrovskih promena, ali i novina u samoj filozofiji igre, pa mediji u Engleskoj pišu da je Emeri namenio značajne uloge Pjer-Emeriku Obamejanu (očekivano) i Aronu Remziju (neočekivano). Ovom drugom naime ugovor ističe sledećeg leta, pa se spekulisalo i da bi mogao da napusti Emirejts, ali je Emeri navodno naložio upravi kluba da ipak postigne dogovor jer mu je Velšanin u planovima.

Inače, spekuliše se da bi Arsenal za Serija morao da Nici plati oko 40.000.000 evra, pošto ima tu konkurencije u vidu Čelsija, Borusije Dortmund, čak i Mančester junajteda, mada nam se to već ne čini tako realnim.

Bilo kako, uzbudljivi dani pred navijačima Arsenala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Unaj EmeriŽan Mišel Seri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara