"(Foto: Nezavisne.com)"
"(Foto: Nezavisne.com)"

Sudar velikana u Banjaluci: Borac dočekuje Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.16. | 09:30

Meč počinje na Gradskom stadionu u 17.30, a zanimljivo je da je trener domaćih Borče Sredojević kao igrač s crno-belima osvojio Kup Jugoslavije

(Foto: Nezavisne.com)

(Preuzeto s portala Nezavisne.com)

Izabrane vesti

Partizan je velikan i siguran sam da će gledaoci uživati u fudbalskoj predstavi, rekao je Borče Sredojević, trener Borca, u susret današnjem prijateljskom meču sa crno-belima, koji se igra u sklopu proslave 90 godina postojanja ekipe iz Platonove ulice.  Utakmica počinje na Gradskom stadionu u 17.30.

Klub iz Srbije ima armiju navijača u gradu na Vrbasu i u ekipi iz Gradskog stadiona se nadaju da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mjesta, te da će navijači oba tima napraviti sjajnu atmosferu.
„Svi znamo ko je i šta je Partizan i siguran sam da će biti pravi praznik fudbala. Poštujemo Partizan - oni su bili, jesu i uvek će biti velikan, kao što je i Borac. Verujem da će utakmica biti zanimljiva i gledaocima, te da će navijači oba kluba napraviti sjajnu atmosferu na tribinama“, rekao je Sredojević.

U bogatoj igračkoj karijeri trener Borca je nosio crveno-plavi, ali i crno-beli dres, i ističe da su mu emocije pomiješane pred današnji susret koji se igra od 17.30 na Gradskom stadionu.
„Emocije postoje. Igračku afirmaciju sam stekao u Borcu, a nakon Rijeke sam prešao u Partizan, za koji navijam odmalena. Sanjao sam da budem član Partizana i ta želja mi se ispunila. Moja generacija je Partizanu donela Kup Jugoslavije nakon 32 godine“, kazao je šef stručnog štaba kluba osnovanog 4. jula 1926. godine.

Banjalučanima će ovaj meč biti idealna proba pred gostovanje Sarajeva i nastavak BH Telekom Premijer lige BiH, u kojem će se boriti za opstanak u društvu najboljih. Aktuelni prvak Srbije u očima crveno-plavih je rival po meri pred dolazak bordo tima narednog vikenda.
„Partizan je ozbiljan rival bez obzira na to da li će na teren izaći u kombinovanom sastavu. Ovaj meč ćemo iskoristiti za uigravanje i ispravku nekih taktičkih stvari kako bismo što spremniji dočekali nastavak prvenstva“, jasan je Sredojević, koji će u ovom meču poštedeti Uglješu Radinovića i Armanda Mancea, koje želi da ima u potpunosti spremne za meč protiv aktuelnog prvaka BiH.

Domaći igrači imaju veliku želju da savladaju sportskog rivala, ali u podsvesti im je ipak susret sa Sarajevom koji ima daleko veću rezultatsku važnost za klub.
„Više bih voleo da dam gol Sarajevu nego dva danas protiv Partizana“, rekao je Toni Jović, napadač Borca, koji je zatim nastavio:
„Slavimo 90 godina postojanja kluba i nadam se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mjesta. To je jedan od načina da se pomogne klubu. Želimo da se zabavimo na terenu i ne treba trošiti reči o Partizanu jer svi znamo o kakvom klubu se radi.“

(Tekst: Vladimir Grbić; Foto: Nezavisne.com)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaPremijer liga BiHFK PartizanBorče SredojevićBorac BanjalukaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara