""
""

Supermek sasuo lavinu kritika na Mitrovića! Ali se javio još jedan premijerligaš koji ga želi...

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.17. | 22:53

Legenda Njukasla tvrdi da Srbin nije napadač za Premijer ligu da je lenj, da nema osećaj golgetera, da se samo tuče, da mu treba ring umesto terena i da ne sluša nikoga

Kako se bliži prelazni rok u januaru, tako je sve izvesnije da će Aleksandar Mitrović promeniti sredinu. Iako je Rafa Benitez u jednom periodu  počeo da mu pruža šansu sa klupe, sa velikom krizom Svraka je došla ni kriza srpskog napadača koji na poslednja dva premijerligaška suela nije bio ni na klupi.

Izabrane vesti

Kao zainteresovani klubovi za Srbina su se do sada pominjali Anderleht, Kristal Palas, Bešiktaš, Vest Hem, Torino, Šangaj Šenhua, Olimpijakos... A lokalna štampa u Birmingemu tvrdi da je u trku ušao i VBA. Birmingem Mejl otkriva da je Mitrović prva opcija za novog trenera Alana Pardjua u januaru. Pardju od klasičnih napadača u Vest Bromu ima samo Salomona Rondona i pod hitno zahteva kupovinu Mitrovića s obzirom da timu sledi žestoka borba za opstanak. Trenutno su pretposlednji na tabeli sa bodom manje od Njukasla i dva manje od Stouka koji je prvi iznad zone ispadanja.

Istovremeno u Njukaslu čekaju samo pravu ponudu da bi se rastali sa Mitrovićem. Srbin je očigledno precrtan, a lokalna legenda i bivši fudbaler Njukasla i Arsenala, Malkolm Mekdonald je sasuo lavinu kritika na račun Mitrovića i prvog Benitezovog izbora u napadu, Španca Hoselua. Bivši fudbaler poznat po nadimku Supermek tvrdi  da Mitrović i Hoselu nisu materijal za Premijer ligu.
„Nije mi jasno zašto ih je Njukasl uopšte dovodio... Jednostavno, nemaju kvalitet za Premijer ligu. Nebitno je koliko radite sa njima kada oni nemaju prirodnu naviku da napreduju. Primetio sam jednu stvar kod napadača, generalno, u poslednje vreme. Ne žele da rizikuju da bi došli u šansu. Svi su nekako previše oprezni i čekaju da im se lopta namesti na šut. Ali defanzivci u Premijer ligi vam ne daju vreme da se nameštate u šansi...“, kaže Mekdonald.

On kaže da Srbin i Španac nemaju golgeterski njuh.
„Ja bih zaista voleo da su njih dvojica uspeli i iskoristili šansu. Ali nisu. Razlog zbog kojeg nisu je što ne razmišljaju kao pravi golgeteri. Velika je razlika između toga da budeš golegeter i da budeš samo običan napadač. Napadač će se truditi ceo meč da učestvuje u igri i postići će neki čudan gol. Golgetera neće biti nigde u igri, a postići će gol ili više njih. Da bi postao golgeter, moraš posle svakog treninga, svaki božiji dan da ostaneš sat vremena i šutiraš. Sumnjam da su Mitrović ili Hoselu bilo kada ostali sat vremena da individualno rade...“

Što se Mitrovića konkretno tiče, Mekdonald kaže da agresiju ne kroisti na pravi način.
„Frustrirajuće je gledati ga. Umesto da izađe na teren i da igra fudbal i postiže golove, on izlazi sa željom da se bije. Njemu ne treba teren već ring sa konopcima. Ima skoro dva metra, a da li ste ga nekad videli da je dobio vazdušni duel? Ne, jer on juri defanzivce da se gura i bije sa njima. On uopšte ne ramišlja kako da osvoji loptu i postigne gol već kako da se gura sa štoperima“.

Iako navijači Njukasla traže od Beniteza da pruži veću šansu Mitroviću, Mekdonald podržava Španca.
„Benitez mu ne pruža šansu da igra jer momak uopšte ne doprinosi ništa na terenu. Veća je verovatnoća da će dobiti crveni karton, nego da će postići gol. Ne želite takve igrače u ekipi. Publika pogrešno procenjuje Mitrovića. Oni misle da je to strast u igri, ali nije! To je čista lenjost jer će se radije tući nego što će se potruditi da osvoji loptu i usprinta u šesnaesterac. To je za njega strano... Nikada neće dobiti kontinuitet u postizanju golova ako stalno ne razmišljate o njima. Zato ne verujem da može da igra u Premijer ligi. Mislim da ne sluša nikoga, niti da je spreman da sasluša bilo koga“. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićEngleskaPremijer ligaVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara