„Ustaćemo kao što smo uvek ustajali“, rekao je sjajni golman potvrdivši da napušta reprezentaciju
/ Izvor: mozzartsport
Suze velikog Điđija: Ne plačem zbog sebe, plačem zbog Italije (VIDEO)
""

Lav Jašin, pa ON! Niko između. Možda čak i najbolji svih vremena, iako će sami Italijani forsirati Dina Zofa na pijadestal. Kako god, Đanluiđi Bufon je em veliki golman, em veliki čovek (u šta ste mogli da se uveriti pre početka baraža sa Šveđanima). Nažalost, više nije reprezentativac.

Eliminacija iz baraža za plasman na Mundijal u Rusiji označila je kraj služenja državnom timu, za kojoj je debitovao septembra 1997.

Logično, bujica emocija. Plač čoveka koga nismo navikli da gledamo u ovakvom izdanju, jer to nije ni zaslužio.
Ne plačem zbog sebe, nego zbog italijanskog fudbala. Pali smo na ispitu koji je značajan i za život nacije. Nisam razočaran što vreme prolazi, nego što smo ovako okončali“, plakao je Điđi pred TV kamerama.

Selekcija Đanpjera Venture nije uspela da nadoknadi zaotatak iz Solne, za 180 minuta nije dala gol Švedskoj i zato je ovo kraj Bufona u dresu Azura, jer je i sam nagovestio da će se povući ne bude li sve teklo po planu.
„Oni koji su igrali baraž ranije znaju koliko su ovakvi mečevi teški. Nismo uspeli sebe da predstavimo u najboljem izdanju. Nedostajala nam je mirnoća da postignemo gol. Baraž susrete odučuju epizode, one su bile protiv nas. To shvatite tek kad ne uspete u misiji“.

Mnogi su ovo spremni da nazovu apokalipsom italijanskog fudbala, ali sam Bufon je preživeo i Kalčopoli sa Juventusom, pa se naosvajao trofeja posle povratka iz Druge lige. Siguran je da će fudbal na Apeninima procvetati. Kad-tad.
„Imamo ponos, imamo snagu, a i tvrdoglavi smo. Znamo kako da se podignemo. Krivicu ćemo deliti između nas na ravne časti. Ne sme i neće biti žrtvenog jagnjeta. Zajedno smo pobeđivali, zajedno gubimo. A ustaćemo kao što smo uvek ustajali. Napuštam reprezentaciju, ona zna kako dalje bez mene. Grlim vas sve! Hvala, posebno onima koji su sa mnom bili deo ovog čarobnog putovanja“, rekao je Đanluiđi Bufon.

Najnovije vesti×