""
""

Sve smo bliži regionalnoj ligi?

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.10.16. | 09:55

Kako stvari stoje, za pet godina bi mogli da vidimo formiranje fudbalskog Jadrana

Vest o tome da Kopenhagen otvara pregovore sa klubovima iz Holandije, Belgije, Škotske, Švedske i Norveške kako bi organizovali regionalnu ligu otvorila je mnogo pitanja, a informacije iza tog plana otkrivaju dodatne veoma zanimljive detalje.

Izabrane vesti

Naime, počele su pripreme „ostatka Evrope“ za očito neminovno pokretanje kontinentalne Superlige, koja bi okupila najbolje klubove, a čije je konkretno formiranje UEFA prolongirala za najmanje pet godina.
"Jasno nam je da se veliki klubovi ponašaju kako žele. Ipak, mi moramo da pronađemo garancije za svoju stabilnost u budućnosti. Moramo da se razvijamo kao klub i da uvek budemo atraktivni sponzorima kako bi mogli da privučemo dobre igrače i trenere. Zbog toga, osnivanje ovakve lige je od suštinske važnosti. Jednostavno, moramo da ostanemo u evropskim takmičenjima", rekao je Anders Horsholt, direktora Kopenhagena.

Uslovo rečeno „manji“ klubovi širom Evrope konkurentnost bi održali organizovanjem niza regionalnih liga, a jedna takva je predviđena i za područje bivše Jugoslavije.

Nacionalna prvenstva bi bila praktično treći razred fudbalskog takmičenja, a ako bi došlo do formiranja regionalne lige, u ovom sistemu bi „kazna“ za ispadanje bila – takmičenje u domaćem prvenstvu.

Pojedini evropski mediji javljaju kako se već konkretno priča o detaljima takve lige, ali će na to morati da se sačeka još neko vreme.

Dakle, velike čeka Superliga, dok „obični smrtnici“ svoj odgovor imaju u vidu regionalnih liga Evrope.


tagovi

VardarSrbijaRegionalna ligaFK Partizanmeđunarodni fudbalMariborMakedonijaHrvatskaHajduk SplitFK ŽeljezničarFK SarajevoEvropaDinamo ZagrebFK Crvena zvezdaCrna GoraBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara