"Fernando Tores"
"Fernando Tores"

Svuda pođi, kući dođi: El Ninjo opet na Kalderonu, Ćerći u Milanu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.12.14. | 13:57

Pregovori Rosonera sa Atletikom i zvanično otpočeli. Pita se i Čelsi

Fernando ToresNarednog će se leta navršiti punih osam godina otkako je Fernando Tores napustio fudbalski dom. Nebrojeno puta se od tada pominjala mogućnost da se vrati na Visente Kalderon. A takav rasplet nikada nije bio bliži realizaciji nego ovog leta. Milan i Atletiko su naime otvorili pregovore o selidbi 30-godišnjeg napadača u Madrid, koja bi za sobom nosila i povratak Alesija Ćerćija u italijanski fudbal. Samo sada u dresu Rosonera.

Milan je na ovakav potez donekle primoran. Posle samo jednog Toresovog gola u 10 utakmica u Seriji A želeli su na San Siru da ga vrate na Stamford. Tores naime na „čizmi” igra na dvogodišnjoj pojzamici iz Čelsija. Ali…
Nemamo prostora. Jednostavno nema mesta. Ni u Ligi šampiona, ni u Premijer ligi", kategorički je odbio Žoze Murinjo.

Izabrane vesti

Nesrećnog Toresa su ubrzo precrtali i u Milanu – u startnih 11 Filipa Inzagija nije bio još od 23. novembra i susreta sa Milanom. Slične muke u Madridu proživljava i Ćerći. Momak koji je u protekle dve sezone oduševljavao u dresu Torina je u španskoj prestonici maltene nestao sa fudbalske scene. U Primeri još nije upisao nastup u prvoj postavi Čola Simeonea.

Problem bi međutim mogla da bude basnoslovna plata Fernanda Toresa od 150.000 funti nedeljno. Svaki dogovor svakako će morati da bude overen u Čelsiju. Sigurno je samo da su nadanja Madriđana podgrejana. Ipak je to igrač koji je od 2000. do 2007. za Jorgandžije odigrao 244 utakmice i postigao 91 gol.
Dolazak Toresa u Atletiko bi bio neverovatan potez. Međutim, to je samo moje mišljenje, a ostalo je na čelnicima kluba", reči su pomoćnog trenera Atletika Hermana Burgosa u izjavi za radio Kadena Ser.

A evo kako je to nekad bilo...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alesio ĆerćiAtletiko MadridEvropaFernando ToresItalijaMilanPrimeraSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara