""
""

Teror Orlića u kvalifikacijama - 5/5 i +10! Mogli su pet da daju, ali i sve da uprskaju... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.11.17. | 13:49

Mlada reprezentacija Srbije nastavila da kosi sve pred sobom, samo Francuska ima takav bilans u Evrope

Orlići nastavljaju da dele lekcije. Mlada reprezentacija Srbije nemilosrdno gazi sve pred sobom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nova žrtva je bila Jermenija koja je u gostima savladana 1:0  golom Aleksandra Lutovca. A kako dobro je naš tim igrao, moglo je da bude bar 5:0!

Izabrane vesti

Orlići imaju perfektan učinak u grupi od početka kvalifikacija. Ovo im je bila peta pobeda na isto toliko utakmica, uz gol razliku +10 (13:3). Pored Srbije, jedino Francuska ima takav učinak u Evropi sa pet pobeda u isto toliko mečeva i gol-razlikom 15:5. Stopostotan učinak imaju i Danci, ali uz utakmicu manje.

Ovom pobedom je Srbija nastavila da maršira ka EP u Italiji 2019. godine. Srbija je prva u grupi sa 15 bodova na polovini kvalifikacione trke, Rusija ima pet bodova manje, a Austrija kasni šest bodova. Sve ukazuje na to da će naši momci završiti kao prvi u grupi. Što po prikazanom do sada i zaslužuju.

Selektor Đorović je danas napravio samo jednu promenu u odnosu na sastav koji je pre nekoliko dana pobedio u Austriji. Umesto Mićina, starter je bio Luka Adžić.


JERMENIJA - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Lutovac 53/

Stadion: FIFA akademija. Sudija: Alan Mario Sant (Malta)
 Crveni karton: Kočarijan (Jermenija) u 90+4. minutu

Jermenija: Avagijan - Hambardžumijan, Sargsijan (od 65. Magakijan), Kartašijan, Petrosijan - Kočarijan, Hajrepetijan - Jeghiazarijan, Avetisijan, Hakobijan (od 54. Arakelijan) - Ahekijan (od 61. Minasijan). 

Srbija: Radunović - Gajić, Jovanović (od 88. Stevanović), Milenković, Bogosavac - Lukić, Mašović, Pantić - Lutovac (od 74. Zlatanović), Adžić (od 56. Mićin), Jović. 


Orlići su od starta navalili ka golu Jermenije i posle samo 15 minuta igre smo imali tri dobre šanse. Pretili su Lutovac, Jović, Jovanović... Srbija je uspostavila aposlutno dominaciju na terenu, a Jerminija je imala mnogo sreće. Prvo poluvreme skoro se igralo samo na polovini domaćina, a Lutovac je propustio neverovatnu šansu u 42. minutu kada je promašio prazan gol sa dva metra posle dodavanja Adžića.

Ipak, brojni promašaji nisu uneli nervozu u srpski tim i u istom stilu je nastavljeno drugo poluvreme. Opsada jermenskog gola i konačno zasluženo vođstvo u 53. minutu! Razigrani Pantić je lepim dodavanjem pokušao da proigra Lutovca, jermenska odbana je na kratko otklonila opasnost i lopta se opet vratila do Lutovca koji se iskupio za onaj promašaj i pogodio mrežu Jermenije sa peterca.

Nastavili su naši da napadaju i posle vođstva, ali lopta nije htela u gol. Danilo Pantić je pokazao raskošan talenat, pretio je i proigravao, Luka Jović je pogodio stativu, pretili su Lukić i Mićin, ali Jermenija je imala mnogo sreće i dobrog golmana.

I na kraju, umesto ubedljive pobede i makar 5:0, Orlići umalo da sve urpskaju. pad koncentracije Vuleta Jovanovića je u finišu meča obezbedio stopostotnu šansu Jermenima, ali je Boris Radunović sjajnom intervencijom pokazao da je jedna od jačih karika ovog tima. Iskreno, bila bi velika nepravda da su Jermeni dali gol iz te jedne šanse...

Srbija je nastavila seriju pobeda, sledi gostovanje autsajderu Gibraltaru gde se očekuje nova recka u nizu i novi korak ka plasmanu na EP. 

Utorak
Jermenija M21 - Srbija M21 
/Lutovac 53/

Makedonija M21 - Austrija M21 


tagovi

Aleksandar Lutovacmlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara