Titula se vratila u Briž! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.05.18. | 20:02

Remi između Standarda i Klub Briža (1:1) obradovao sastav Ivana Leka

Velikim bodom osvojenim na pakleno teškom gostovanju u Liježu, nejtežem u plej-ofu belgijskog šampionata, Klub Briž je obezbedio 15. šampionsku titulu u svojoj istoriji i posle godinu dana pauze vratio najvažniji trofej tamošnjeg fudbala u svoje vitrine - 1:1 (1:1).

Strelac šampionskog pogotka za sastav Ivana Leka bio je iskusni golgeter gostiju Jele Fosen u finišu prvog poluvremena. Prethodno je domaćina na samom startu utakmice u vođstvo doveo Konstantinos Lafis. Domaći su se žalili nakon gola Briža, čini se sa apsolutnim pravom, s obzirom da je pre Fosenovog gola kapiten gostiju Rud Vormer loptu u padu zasustavio rukom, a onda asistirao svom najisturenijem igraču.

Izabrane vesti

Ipak, sudije to nisu videle, pa su gosti u drugom poluvremenu branili i odbranili svoj gol. A onda je usledilo veliko slavlje uz salve zvižduka nezadovoljne publike u Liježu.

Ako je za utehu ekipi Rikarda Sa Pinta, Anderleht je poražen u Gentu, pa je Standard ostao na drugom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Briž će direktno u grupnu fazu takmičenja.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 9. KOLO

Nedelja
Gent - Anderleht 1:0 (0:0)
/Simon 66/

Standard - Klub Briž 1:1 (1:1)
/Lafis 11 - Fosen 42/

Genk - Šarlroa 4:1 (2:1)
/Samata 24, 61, Trosand 34, N'Dongala 77 - Benavente 31/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Jele Fosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara