""
""

TRANSFERI (11. januar): Juventus - posle Kolašinca stiže Pepe! Makelele potpisao za Svonsi, Eto stiže u Francusku, Jaja Ture rekao NE kineskim milionima

Vreme čitanja: 18min | sre. 11.01.17. | 23:35

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na transfer pijaci...

Poštovani čitaoci, stigli smo do kraja još jednog druženja u specijalnom blogu posvećenom zimskom prelaznom roku. Pre nego što se oprostimo od vas i zakažemo vam novo druženje već za sutra ujutru red je da se podsetimo svih transfera koji su obeležili današnji dan:

Izabrane vesti

- Morgan Šnajderlin je faktički već novi fudbaler Evertona. Opširnije OVDE
- Adnan Januzaj i Memfis Depaj mogli bi u tandemu da se presle u Lion. Opširnije OVDE
- Mančester Junajted se bacio u poteru za momkom zanimljivog imena. Opširnije OVDE
- I vezista Standarda Isak Belfodil seli se u Everton. Opširnije OVDE
- VBA dovodi rekordno pojačanje iz Italije, najveće u istoriji kluba. Opširnije OVDE
- Jedan od najboljih fudbalera Serije B karijeru nastavlja u Juventusu. Opširnije OVDE
- Najveći argentinski talenat stiže u Totenhem. Opširnije OVDE
- I najveća bomba dana - potencijalni tranasfer Pjera-Emerika Obamejana. Opširnije OVDE


22.30 - Evo za fanove Čelsija još jedna zanimljiva vest. Bitanski Ekspres je objavio da su Plavci spremili 30.000.000 za Hakana Čalhanoglua, ali da Leverkuzen ne želi da pusti svog najboljeg fudbalera ove zime. Transfer će, piše list, biti realizovan tek na leto.

22.21 - Naučili smo do sada da Bild retko greši, a večeras je objavio da će vezista Hamburgera Alen Halilović karijeru najverovatnije nastaviti u Valensiji. Za sada nisu poznati detalji saradnje, samo informacija da se posle pola godine vraća u Primeru. Podsetimo, za Halilovića su se tokom prelaznog roka interesovali Betis, Espanjol, Sporting Hihon i Roma. 

22.15 - Verni pratilac Sreten Tomić pitao nas je u komentarima ima li nešto novo za Seltu. Za sada nema vesti o ikakvim dolascima na Balaidos, ali informacija da su skauti Mančester Sitija proteklog vikenda na meču sa Malagom gledali čak trojicu fudbalera ovog kluba - golmana Rubena Blanka (21), defanzivca Džonija Kastra (22) i vezistu Tea Bongondu (21).

22.08 - POTVRĐENO: Mladi vezista Lacija Danilo Kataldi sutra definitivno stiže u Đenovu na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Grifonima. Biće im pozajmljen na šest meseci, ali nije potvrđeno da li će Đenova moći da ha otkupi na leto.  

21.57 - Očajni Svonsi je u borbi za opstanak probao sve, pa da namami i iskusnog Italijana Alesandra Dijamantija u Vels da im pomogne na prežive. Ali, fudbaler poznat po dobroj levoj nozi im je rekao NE, jer istu muku (borbu za opstanak) muči sa Palermom u Seriji A.  

21.50 - Samjuel Eto se vraća na Zapad. Kamerunac koji nastupa za Antaliju dobio je ponudu Lila, a prema informacijama iz Francuske raspoložen je za transfer. Iskusni napadač (35) trebalo bi da bude prvo pojačanje čim Doge bude preuzeo argentinski stručnjak Marselo Bijelsa

21.41 - Kineski drugoligaš Guižu Hengfeng poslao je zanimljivu ponudu francuskom Anžeu za napadača Famaru Dedijua. Reprezentativac Senegala otišao je na Kup afričkih nacija, ali je zainteresovan za transfer u Kinu jer bi zarađivao čak 1.500.000 evra po sezoni.

21.30 - BOMBA IZ NEMAČKE! U pitanju je hitronogi napadač Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejan. Opširnije OVDE

21.17 - Luis Ernandez se nije proslavio u Lesteru protekle jeseni pa će već posle šest meseci nazad u Španiju. Za nekadašnjeg defanzivca Sportinga iz Hihona se interesuje Malaga koja je spremna da ga pozajmi do kraja sezone.

21.10 - Čitalac Brat Fabregas je uporan sa pitanjem ima li nešto novo u Čelsiju. Za sada je zatišje na Stamfordu, čeka se rasplet oko eventualne trampe sa Svonsijem - Batšuai za Ljorentea. Jedino zanimljivo što možemo da ti prenesmo je da je otac štopera Borusije iz Menhengladbaha Andresa Kristensena večeras najavio da se njegov sin na leto vraća u London sa pozajmice u Bundesligi.

20.59 - Malo zadovoljstva i za navijače Milana. Ako verujete transfer ekspertu Đanluki Di Marciju onda imate razloga budete optimisti. Naime, Rosoneri su sve bliži dogovoru sa Evertonom oko transfera ofanzivnog veziste Đerara Delofeua. Milanskom timu ide na ruku činjnica da su Depaj i Šnajderlin blizu Gudisona pa će mladi Španac uskoro stići na pozajmicu s pravom otkupa. 

20.50 - Samo još lekarski pregledi dele Lusijana Narsinga od potpisa za Svonsi. Poznate su i cifre, pa će Labudovi platiti PSV Ajndhovenu 5.000.000 evra za holandskog ofanzivnog fudbalera. Razlog što je cena niska leži u činjenici da mu za šest meseci ističe ugovor pa bolje išta nego ništa.  

20.37 - ZVANIČNO: Iskusni urugvajski napadač Martin Kauteručio (29) preselio se u redove meksičkog Kruz Azula. Stigao je iz argentinskog San Lorenca za obeštećenje od 4.700.000 evra.

20.20 - Pisali smo tokom popodneva o interesovanju Svonsija za vezistu Totenhema Toma Kerola. Labudovi su spremni da plate preko 9.000.000 evra za njegov dolazak, a prema informacijama pouzdanog Skaj Sportsa i Pevci su voljni da saslušaju ponude i prodaju mladog vezistu u zimskom prelaznom roku.

20.11 - Još jedna zanimljiva vest iz Serije A. Najbolji fudbaler Palerma Oskar Hiljemark sigurno će promeniti sredinu u ovom prelaznom roku, a najozbiljniji kandidati da ga kupe su Atalanta i Torino. Čeka se još samo zvanična ponuda za švedskog vezistu, a tim sa Sicilije mu neće praviti probleme. 

19.59 - Đenova je izgleda pronašla zamenu za povređenog golmana Matiju Perina. Radi se o iskusnom Mihaelu Agaciju (32) koji će stići na pozajmicu iz Čezene.

19.51 - Verni čitalac Fernando Gago je pitao u komentarima šta se dešava sa Emirom Spahićem. Iskusni štoper je otpisan u Hamburgeru i nije otputovao na pripreme sa ekipom u Dubai. U toku su pregovori sa njim da se raskine ugovor koji ističe na leto, a HSV mu je ponudio 1.000.000 evra odmah da to učini.

19.45 - Opet je aktuelna ljubav između Torina i Joze Šimunovića. Hrvatski defanzivac je letos bio na korak od transfera, ali je pao na medicinskim pregledima. Bikovi su se sada opet javili, ali i brzo i odustali jer Seltik traži 5.000.000 evra što im je previše.

19.39 - Jirgen Klop traži pojačanje u Nemačkoj, a povreda Žoela Matipa uslovila je da se baci u poteru za štoperom. Izbor je mladi Džonatan Tah iz Leverkuzena, ali je problem što sjajnog štopera selidba u Englesku tokom zime ne zanima.
"Srećan sam u Bajeru, neću nigde da idem. Igramo u nokaut fazi Lige šampiona, a ako neko misli da mi je Leverkuzen samo stanica u karijeri greši, to je klub sa kojim sam dotakao vrh evropskog fudbala", poručio je Tah.

19.31 - Sapunica sa Patrisom Evrom nikako da se okonča. Francuz je dobio dozvolu da se preseli u Valensiju, tamo ga čeka ugovor, ali namerno odugovlači sa potpisom. Razlog - nada se pozivu Mančester Junajteda, kojeg za sada još nema... Evra time kvari i planove Juventusu koji ima zanimljivu ideju da odmah u januaru kupi Seada Kolašinca kojeg je inače kaparisao za sledeće leto. Stara dama bi odmah ponudila Šalkeu 4.000.000 evra koji bi tako zaradio nešto na Bosancu umesto da ga izgubi za džabe.  

19.25 - Nove informacije o transferu Hamesa Rodrigeza za kojeg se Čelsi ozbiljno interesuje. Opširnije OVDE 

19.16 - Napadač Porta Adrijan seli se u Tursku. Za iskusnog fudbalera interesuje se Galatasaraj koji će platiti Zmajevima 2.700.000 evra za njegov transfer.

19.05 - Juventus se ozbiljno pojačava. Posle Seada Kolašinca koji je već kaparisan za naredno leto Stara dama se interesuje i za iskusnog defanzivca Reala Pepea koji neće produžiti ugovor sa Madriđanima. Portugalac je, piše As, želja kineskih klubova, ali i šampiona Italije koji ga želi kao slobodnog agenta.  

18.56 - PROPALO: Nema ništa od selidbe Milana Badelja u Milan bar ne ove zime. Fiorentina ne pristaje da pusti na pozajmicu hrvatskog vezistu, već odmh želi 12.000.000 evra što je previše za Rosonere u ovim trenucima, javlja Kalčomerkato.

18.50 - Iako ima na stolu ponude Dortmunda, Liverpula i Juventusa vezista Menhengladbaha Mahmud Daud neće napustiti Borusiju iz Menhengladbaha ove zime. Koltovi nisu voljni da ga puste sada posebno jer su u nezavidnoj situaciji na tabeli i sačekaće leto pre nego što unovče njegove kvalitete.  

18.37 - I Jaja Ture je mogao ove zime u Kinu, ali je odbio i to mnogo veću lovu od one za koju je Aksel Vitsel otišao.
"Ne slažem se sa Vitselom koji tvrdi da se ovakve ponude ne odbijaju. Zavisi ponekad i od mentaliteta samog fudbalera, jer postoje igrači koji vole fudbal, ali i oni koji vole pare", kaže agent fudbalera Mančester Sitija Dimitri Seljuk.

18.27 - Sampdorija i Fiorentina su ozbiljno zagrizli za Džonatana Kaljerija. Pojedini mediji sa Ostva pišu da su italijanski klubovi ponudili da pozajme do kraja sezone mladog Argentinca koji se nije snašao u Vest Hemu za 5.000.000 evra. 

18.10 - Sigurno se sećate veterana Kazujošija Mijure. E pa deda ni u 50. godini ne odustaje od fudbala, a danas je potpisao novi ugovor. Opširnije OVDE

17.57 - ZVANIČNO: Veteran Stefano Mauri (37) se ne predaje. Iskusni Italijan je danas potpisao ugovor sa svojim nekadašnjim klubom Brešom do kraja ove sezone. Proteklih šest meseci, otkako se rastao sa Lacijom, nije imao klub.

17.50 - POTVRĐENO: Mec je doveo na šestomesečnu pozajmicu defanzivca Verdera Falua Dianjea (27). Radi se o nekadašnjem junioru ovog kluba koji se kao omladinac otisnuo u Nemačku gde je nastupao i za Frajburg.

17.44 - Hamburger je izgubio bitku za Holgera Badštubera koji je završio u Šalkeu, i odustao od Nevena Subotića koji nije fizički spreman pa se okrenuo trećoj opciji u defanzivi Grku Kirjakosu Papadopulosu iz Lajpciga. Ali, on će stići na sever Nemačke tek kada Bikovi kompletiraju dovođenje mladog Upamekana iz sestrinskog kluba Salcburga.   

17.36 - I dalje smo u Nemačkoj. Defanzivac Hofenhajma Ermin Bičakčić ima nekoliko ponuda iz inostranstva, a prvi u redu za njegov potpis je Galatasaraj koji ga želi odmah. U Hofenjamu nemaju problem da puste reprezentativca BiH ukoliko zaintersovani klub plati 5.000.000 evra što nije problem za Turke, piše SportBild

17.31 - Arsenal, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen pokazuju interesovanje za napadača Frajburga Maksimilijana Filipa. Nemački SportBild istina piše da januarski transfer ne dolazi u obzir jer je fudbaler potreban ekipi Kristijana Štrajha u nastavku sezone, ali da je narednog leta on vrlo izvestan.  

17.24 - Zanimljivo je i na srpskoj pijaci. Partizan je nadomak velikog pojačanja, drugog u ovom prelaznom roku. Opširnije OVDE

17.15 - ZVANIČNO: Legendarni Klod Makelele potpisao za Svonsi! Istina, biće pomoćnik u stručnom štabu novom menadžeru Polu Klementu, ali kakve veziste imaju Labudovi možda bi veteran bio i bolje rešenje na terenu :) 

17.12 - Brazilski defanzivac Pablo Kastro (25) nije se snašao u Bordou, pa će narednih šest meseci nastupati za Korintijans kao pozajmljen fudbaler. On je u Francusku stigao u leto 2015. za čak 6.000.000 evra iz Ponte Prete, ali je do sada zabeležio svega 17 nastupa za Žirondince.

17.05 - POTVRĐENO: Vezista Vest Bromvič Albiona Krejg Gardner (30) preselio se na pozajmicu u Birmingem do kraja sezone. Ekipa iz Čempionšipa ima mogućnost da ga otkupi narednog leta. 

16.59 - POTVRĐENO: Mladi Roberto Galjardini (22) je novi fudbaler Intera. Milanski tim objavio je na svom sajtu kupovinu veziste Atalante koji se na "Đuzepe Meacu" seli na pozajmicu s pravom otkupa narednog leta.

16.55 - Posle Stevana Jovetića koji je stigao iz Intera, Sevilja želi još dvojicu fudbalera iz Milana. Reč je o igračima Rosonera koji nisu imali puno prilike da igraju tokom jeseni, Argentincu Lionelu Vanhioniju i Braziulcu Rodrigu Eliju. Berberima je posebno stalo do mladog veziste Vanhionija koji je izričita želja zemljaka Horhea Sampaolija.   

16.46 - POTVRĐENO: Trabzon je doveo zanimljivo pojačanje i to za 3.500.000 evra. Iz redova šampiona Bešiktaša stigao je Olčaj Šahin (29) napadač koji se dobro snalazi i u sredini i na krilu.

16.40 - Svonsi se baš ozbiljno pojačava. Novi menadžer Pol Klement spremio je 15.000.000 evra za još dvojicu fudbalera - vezistu Toma Kerola (Totenhem, 9.200.000) i defanzivca Martina Olsona (Norič, 5.700.000).

16.31 - Đenova je intezivirala kontakte sa Lacijom oko Danila Kataldija. Čini se da će mladi vezista sigurno napustiti Večni grad pa će tako Nebeskoplavi ostati bez još jednog dečaka, inače rođenog Rimljanina. Radi se o pozajmici.

16.25 - ZVANIČNO: Kolumbijac Felipe Pardo je novi fudbaler Nanta. Stigao je na pozajmicu do kraja sezone iz Olimpijakosa, a sarađivaće sa trenerom Seržom Konseisaom koji ga poznaje iz Portugalije.

16.15 - BLIZU JE: Lusijano Narsing je stigao u Vels na lekarske preglede. Holanđanin bi već tokom večeri mogao da postane novi fudbaler Svonsija koji se bori za goli premijerligaški život, javljaju lokalni mediji.

16.06 - POTVRĐENO: Napoli je dobio ponudu od VBA za Manola Gabijadinija, otkrio je Đuzepe Kanela napuljskom radiju CRC. Ali, Napoli još razmišlja šta je dalje činiti...
„Everton je bio gotovo dogovoren za naredno let, ali stvari su se izmenile. Mogu da potvrdim da je VBA poslao ponudu pre nekoliko sati i sada je lopta u dvorištu našeg kluba“.

Da li ćemo uskoro dobiti i definitivnu potvrdu transfera?

16.01 - POTVRĐENO: Kako je Skaj Sportu rečeno od izvora bliskih Čelsiju, Džon Teri će ostati u klubu do kraja sezone, bez obzira na interes Bornmuta. Legendarni kapiten Plavaca želi da odradi ugovor do kraja na Stamford Bridžu, a u međuvremenu će se znati da li će produžiti dalje ugovor ili ne. 

15.55 - Druga vest povezana sa Crvenom zvezdom - Bojan Jović, desnik bek Visle koji se dovodio u vezu sa srpskim šampionom, našao se na radaru Burse. Pratićemo dalji razvoj situacije. 

15.43 - Dve informacije vezane za Crvenu zvezdu. Prva - kao što se donekle i očekivalo, „grčki Mesi“ Sotiris Ninis zaobišao je klub iz Ljutice Bogdana i izabrao - Mehelen. On je raskinuo ugovor sa ekipom Šarlroa, ali je odmah potpisao dvoipogodišnju saradnju sa Mehelenom.

15.30 - AUH! U inat svim silnim milionima i razbacivanjima na pijaci. Totenhem je mudro ćutao sve ove dane, da bi danas bio na pragu možda i najboljeg transfera ove zime. Transfera koji će klub obezbediti za budućnost. Pevci kradu najvećeg talenta Južne Amerike Realu, Juventusu i moskovskom Spartaku iz ruku i dovode ga na Vajt Hart Lejn. Kakva vest! Više pročitajte OVDE

15.15 - Evo ga! Vest koja će napraviti novi razdor između pristalica Juventusa i Milana. Više pročitajte OVDE

15.07 - Zato bi Porto mogao da dovede talentovanog napadača Zakariju Bakalija (20) iz Valensije, a prvi kontakti su već uspostavljeni, javlja lokalni i dobro obavešteni Superdeporte. Bakali je doveden iz drugog tima PSV kao veliki talenat, ali nikada nije pokazao pravo lice. U dosadašnjih 12 utakmica, odnosno sve 196 minuta na terenu, dao je tri gola, što i nije tako loš učinak. A ukoliko još dođe Simone Zaza, za njega neće biti mesta u srcu napada, iako se dobro snalazi i po krilu. 

14.59 - Porto bi mogao da napusti i bivši napadač Atletiko Madrida Adrijan Lopez. Za njega je stigla ponuda iz Galatasaraja, koji se obavezao da će mu pružiti mesto u startnoj postavi. To je upravo problem koji Lopeza muči u Portu, pošto je ove sezone odigrao tek 340 minuta u tek devet utakmica. Problem je taj što Lopez ima ugovor do leta 2019. i Zmajevi neće tako lako da ga se reše. 

14.45 - Kakva vest iz Italije! Juventus ukrao Milanu pojačanje! Kako Sport Medijaset javlja, Stara dama kaparisala je talentovanog krilnog napadača Askolija Rikarda Orsolinija. Uskoro ćete pročitati celu priču.

14.25 - Najnovija vest iz Madrida: Real je u poodmakloj fazi razgovora sa Danijem Karvahalom oko produžetka saradnje. S obzirom da je informaciju plasirala Marka, jasno je da je sigurno tačna. Sada samo čekamo detalje. 

14.09 - Ćezena bi u narednih dan ili dva mogla da završi veliko pojačanje. U pitanju je prekaljeni napadač Bolonje Serđo Flokari, kome ugovor ističe na leto. Bolonja nema preteranu želju da produži saradnju, zato je Ćezena uskočila i nalazi se na pragu da overi pregovore. 

13.54 - ZVANIČNO: Viljareal je produžio ugovore sa dvojicom defanzivaca. U pitanju su Mario Gašpar i Haume Kosta. Prvi je već odigrao preko 200 nastupa, iako ima 26 godina, a parafirao je ugovor do juna 2023. godine! Drugi će na Madrigalu do 2021. godine. 

13.45 - ZVANIČNO: Trabzon je završio povratak nekadašnjeg štopera Karla Međanija iz Leganesa, bez obeštećenja. Ugovor je potpisan na godinu i po dana, a ukupna plata iznosiće 3.1500.000 evra. 

13.26 - TRESE SE ITALIJA! VBA razbija kasu i završava najveći posao u istoriji kluba - Manola Gabijadinija! Ugovor od 15.000.000 evra i veliko obeštećenje. Sve detalje pročitajte OVDE

13.20 - Brentford kupio Garinčinog unuka. Više pročitajte OVDE

13.06 - BOMBA IZ ITALIJE! Upravo je stigla jedna važna informacija! Tiče se Manola Gabijadinija, izgleda da pakuje kofere i odlazi. Sačekajte samo malo i javljamo se sa novim informacijama...

12.57 - Sautempton je navodno spremio 5.000.000 evra za Portovog svestranog vezistu Seržija Oliveiru. Mladog Portugalca prate i Kaljari i Palermo, ali portugalski mediji javljaju da su Sveci ipak najbliži potpisu.

12.48 - BOMBA IZ BELGIJE! Baš kao što smo najavili, imamo verovatno i vest dana kada su srpski sportski radnici u pitanju. Standard Aleksandra Jankovića obavio je strašan posao - igrača koji je stigao letos bez obeštećenja danas je zvanično prodat Evertonu za 10.000.000 evra. Više pročitajte OVDE

12.34 - Emanuel Adebajor počeo je javno da se nudi klubovima. Bez angažmana je od prošle sezone, kada mu je istekao ugovor sa Kristal Palasom.
„Ako neko misli da sam dobar za njih, znaju gde mogu da me kontaktiraju. Ja čekam“, rekao je Adebajor engleskim medijima. 

12.30 - Rimski Korijere delo Sport donosi vest koja nema direktnu vezu sa italijanskim fudbalom, ali ima sa veteranom Salvatoreom Siriguom. Naime, pošto ne dobija minutažu u Sevilji, Sirigu razmišlja o tome da se vrati u Francusku, odakle ga zove - Nica! Navodno, tim sa obale Mediterana ponudila je ugovor na tri i po godine. 

12.26 - Trostruki potpis u Kelnu! Ali, u svim slučajevima u pitanju je samo produžetak saradnje. Kapiten Matijas Leman dobio je novi jednogodišnji ugovor, Frederik Sorensen je dobio saradnju do juna 2021. godine. Sezonu više je dobio i Marsel Rise

12.20 - Bomba iz Belgije, u istu je uključen srpski trener Aleksandar Janković! Ostanite s nama i saznaćete uskoro o čemu je reč... 

12.16 - Ostrvski fudbal i dalje trese priča da je Bornmut zvao Džona Terija da dođe na Vitaliti stadion! A što je još čudnije, izgleda da Čelsijev kapiten razmišlja o pozajmici do kraja sezone. Mada, mi zaista i dalje ne verujemo da će se ovako nešto desiti. 

12.09 - Bivši fudbaler Crvene zvezde, Ernan Barkos, karijeru će po svemu sudeći nastaviti u ekvadorskom LDU Kitu. Kako se ističe, dogovor je već postignut, samo se očekuje potvrda transfera. Popularni Pirat je već nosio dres Kita u sezoni 2010-2011, a ovim se završila njegova pozajmica u Velez Sarsfildu. Barkosa su želeli i Atletiko Nasional, Gremio, Santos, Fluminense...

12.00 - Marselj je poslao prvu zvaničnu ponudu za ponajboljeg igrača Monpeljea - Morgana Sansona. I ona iznosi 6.000.000 evra, plus razni bonusi koji bi ceo posao mogli da odvedu do sume od - 8.000.000 evra ukupno. Međutim, prvi čovek Monpeljea Luj Nikolan nije zadovoljan i traži između deset i petnaest miliona za 22-godišnjeg vezistu, čiji ugovor važi još 18 meseci. 

11.55 - Mančester junajted je ozbiljno bacio oko na velikog talenta Salcburga, a Žoze Murinjo je svojim skautima naredio da motre na svaki njegov korak. Takođe, Lajpcig se uključio u trku, a cena je oko 9.000.000 evra. Više pročitajte OVDE

11.50 - Priča oko dolaska Anvara El Gazija u Lacio postaje prilično dosadna. Svaki dan se pominje kako je Ajaksov vezista blizu, na korak, pred vratima, ali ozvaničenja ili definitivne potvrde - nema. 

11.45 - Kad već pominjemo Milan, Sport Medijaset javlja da su pregovori sa Evertonom oko Đerara Deulofeua krenuli pozitivnim tokom i da bi posao mogao da bude završen u narednim danima. Nekada velika nada Barselone trebalo bi da stigne na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju kupovine. Ostaje da se vidi za koju sumu novca. 

11.41 - U Vest Hemu ozbiljno razmišljaju o igraču koji će zameniti Sofijana Fegulija, kada ovaj bude otišao u Romu, po svoj prilici. Prvi pik je Mbaje Nijang iz Milana. Ali, sve je zasad samo na opipavanju pulsa. 

11.37 - Posle Hamesa Rodrigeza vrtoglavi novac iz Kine odbio je i Kristijan Benteke. Skaj Sport preko svojih izvora tvrdi da je Benteke razgovarao sa upravom Kristal Palasa i poručio da nema želju da ide put Dalekog istoka. 

11.34 - Gradski rivali žele Ivana Bandalovskog. Više pročitajte OVDE

11.30 - Javio se menadžer Patrisa Evre i otkrio - njegov klijent odlazi u januaru.
„Još se nisam sastao sa čelnicima Juventusa, čak nismo ni zakazali bilo kakav sastanak. Ali, ako mene pitate - Evra će gotovo izvesno otići do kraja prelaznog roka“, tvrdi Federiko Pastorelo.

11.24 - Izgleda da je sve gotovo oko potencijalnog transfera Atalantinog golmana Marka Sportijela u Fjorentinu. Ovu informaciju plasirao je italijanski novinar Alfredo Pedula, inače dobro upoznat sa dešavanjima i transfer pričama u manjim klubovima na Čizmi. Fjorentina će pozajmiti Sportijela do leta, a imaće opciju kupovine na 6.000.000 evra. 

11.18 - Evo vesti za navijače Lacija. Naime, u taj klub bi mogao da dođe Marko Vejinović, fudbaler Fajenorda sa srpskim korenima. Danilo Kataldi je na meti Sasuola i Đenove, a ukoliko igrač bude insistirao da ode na pozajmicu - u Rim bi, dakle, mogao da dođe Vejinović. Priznajemo, voleli bismo to da vidimo. Sergej Milinković Savić, Dušan Basta i Filip Đorđević (koji je na izlaznim vratima) bi dobili lepo društvo.

11.11 - Aston Vila traži Džefrija Šlupa iz Lestera, prenosi Gardijan. Lavovi su ušli u trku za potpis jednog od važnijih šrafova šampionske generacije Lisica, a podsetimo samo da je Kristal Palas takođe zainteresovan. Doduše, Lester je prekjuče odbio 10.000.000 evra i traži četiri miliona više. 

11.08 - Kad smo već kod Reala, AS takođe piše da je Hames Rodrigez takođe dobio zvaničnu, basnoslovnu ponudu iz Kine. Ali, odbio je istu! Hebei koji sa klupe vodi Manuel Pelegrini, predložio je da Hamesu godišnja plata bude 30.000.000 evra, kad se oduzmu svi porezi! Međutim, Kolumbijca interesuje samo Evropa. Bravo!

11.03 - Odmotava se klupko oko Pepea, ali se kraj i dalje ne nazire. Portugalac i dalje insistira na dvogodišnjem ugovoru od Reala, dok klub ne odustaje od formule „1+1“. Opet, Guangdžou i Šangaj SIPG samo čekaju pravi trenutak da napadnu. A madridski dnevnik AS tvrdi da je Pepe jako blizu konačne odluke da napusti Real na kraju sezone. 

10.59 - Stigla je prva zvanična ponuda za Lukasa Podolskog. Zasad „samo“ 7.000.000 evra od Peking Guoana, iako su mediji najavljivali bombu od 20.000.000 evra. 

10.51 - ODBIJENO: Klubovi širom Evrope čerupaju Atalantu bez pardona, ali tim iz Bergama još odoleva kada je u pitanju Frenk Kesi. Naime, kako Gazeta delo Sport otkriva - Atalanta je sinoć odbila Evertonovih 17.000.000 evra za momka koga traže mnogi - od Juventusa, preko Arsenala, Čelsija, Bajerna... Naravno, tvrdi pazar i traži još više novca za svoje najveće blago. Razumljivo. 

10.45 - Idemo sad do Italije. Vest ovog jutra je da je Roma krenula u ofanzivu na Žoaoa Mutinja iz Monaka! Naime, fudbalskim kuloarima kruži priča da je Monako voljan da iskusnog ofanzivca pusti na pozajmicu, ali Romi veliki problem predstavljaju Mutinjova primanja. I to od 4.000.000 na godišnjem nivou, što je oko 77.000 evra sedmično. Ali, obe strane su raspoložene za razgovor, pa je moguće da će se naći neko razumljivo rešenje. Bilo bi to veliko pojačanje za Romu. 

10.41 - Nije da smo nešto previše ubeđeni u ovu priču, ali čileanski list Grafite javlja da je Aleksis Sančez zaista prva opcija Atletiko Madrida. Ali, mediji u Čileu pisali su sve i svašta što ne samo što se tiče Aleksisa, već i Artura Vidala i ostalih. E sad, možda zaista bude nešto, s obzirom na to da Aleksis i dalje nije parafirao novi ugovor sa Tobdžijama. 

10.37 - Brza selidba u susednu Španiju. Sudbina Barseloninog promašaja Aleiša Vidala tema je o kojoj se dosta priča. A kako dobro upućeni andaluzijski list Estadio Deportivo javlja, Barsi se javila Sevilja i volja je da vrati odbeglog sina nazad. U Barseloni su zadovoljni pozivom i smatraju da je pozajmica, uz opciju kupovine sledećeg leta dobitna kombinacija za sve strane. Pratićemo razvoj ove situacije. 

10.30 - Idemo sada sa ozbiljnim pričama sa transfer pijace. Zanemarimo Januzaja, Lion se takođe raspitivao i za zdravlje Memfisa Depaja, koga već prate Everton i Porto. L'Ekip tvrdi da su razgovori obavljeni, ali da je velika kočnica finansijski momenat, jer Lion nema novca da prati Memfisovu platu, koja nije nimalo mala. Blizu 100.000 evra sedmično. Ali, u Lionu ne odustaju i nameravaju na sve načine da se dokopaju ogromnog potpisa. Opet, u igru se uključila i Nica, koja bi takođe da se ovajdi. 

10.24 - Takođe, prenosimo i saznanja L'Ekipa, koji piše da je Lion uspostavio kontakt sa Mančester junajtedom oko potencijalne pozajmice Adnana Januzaja. Belgijski krilni napadač je trenutno na pozajmici u Sanderlendu, ali Junajted ima opciju da ga vrati sa iste i prosledi na neko drugo mesto, ako želi. Više pročitajte OVDE

10.20 - Za početak, krenimo od vesti koja je obeležilo finiš jučerašnjeg bloga. U pitanju je transfer Morgana Šnajderlina iz Mančester junajteda u Everton. Celu priču, sa detaljima transfera, pročitajte OVDE

Dobro jutro, poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i verni pratioci naših dnevnih blogova posvećenih dešavanjima na transfer pijaci. Danas slavimo mali „jubilej“ - radimo deseti blog ove zime. I nadamo se da će nam isti doneti najviše zanimljivosti dosad. Elem, da krenemo u akciju. Prvo - pogledajte OVDE sve što se dešavalo u utorak, a zatim OVDE i sve informacije koje smo dosad sa vama podelili. 


tagovi

međunarodni fudbalTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara