Trener AZ Alkmara: Balkanci znaju da se motivišu kao da borba na život ili smrt

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.11.19. | 17:58

"Učiniće sve da bobede na ovoj utakmici, ali to mogu da očekuju i od nas", poručuje Arne Slot

AZ Alkmar je silno motivisan za utakmicu sa Partizanom. Holanđanima je dovoljan bod za overu plasmana u 1/16 finala Lige Evrope, ali poručuju da će igrati na pobedu, što će biti slučaj i sa sastavom Sava Miloševića, kojeg iskljčivo tri boda održavaju u borbi za evropsko proleće.

Holanđani igraju odlično ove sezone, u domaćem prvenstvu su odmah iza neprikosnovenog Ajaksa, dok su u Ligi Evrope još uvek neporaženi. Trener Arne Slot poručuje da veliki broj utakmica uopšte ne pravi probleme njegovom timu.
"Neki ljudi govore da je igranje velikog broja utakmica teško i da stvara komplikacije, ali nast to čini fizički jačim. To je jedan od razloga zbog kojeg nam je važno da prođemo dalje u Ligi Evrope", poručuje Slot.

Izabrane vesti

Partizan će biti silno motivisan da slavi u ovom meču.
"Generalno, balkanski timovi znaju dobro da se motivišu za ove mečeve i doživljavaju ih kao borbu na život ili smrt. Učniće sve da pobede na ovom meču, ali to mogu da očekuju i od nas. Dovoljan nam je remi, ali želimo da pobedimo i da budemo prvi u ovoj grupi", dodaje trener Alkmara.

Holanđani smatraju da su u prvoj utakmici u Beogradu oštećeni zbog crvenog kartona Svensona.
"Naučili smo iz toga, ali mislim da će na kraju individualni kvalitet pojedinaca napraviti razliku na terenu", zaključuje Slot.

Sutrašnja utakmica u Hagu zakazana je za 18.55, uz direktan prenost na RTS-u i  Areni Sport.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara