"Nikola Maksimović"
"Nikola Maksimović"

Tužba zbog Maksimovića! Prikriven transfer, smanjene sume, advokat iz Nemačke i vapaj Slobode: Hoćemo još para

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 09:44

Prvoligaš iz Užica odlučan u nameri da istrera na čistac poslove oko prelazaka svog bivšeg štopera u dva italijanska kluba

Nikola MaksimovićPoslednjih sedmica, u okviru saznanja Football Leaks-a, otkrivaju se novi detalji iz transfera srpskih igrača u inostranstvo, pominju se na nekoliko mesta fantomski ugovori, kao po nepisanom pravilu tu je i ime Apolona jednog od citiranijih, a upravo je kiparski klub predmet još jednog spora, koji je pred UEFA pokrenula - Sloboda!

Prvoligaš iz Užica smatra da je oštećen u transferu svog nekadašnjeg igrača Nikole Maksimovića u Torino, pa je zato tužio Italijane Evropskoj kući fudbala. Koliko su u gradu na Đetini ozbiljno shvatili ovaj slučaj potvrdđuje i informacija dnevnog lista Alo da je za tu svrhhu angažovan advokat iz Nemačke.
Pretpostavljamo da je transfer između Apolona i Torina prikriven i da nam pripada više od onih 70.000 evra koje smo dobili“, precizirao je Josip Ristanović, predsednik Slobode u izjavi za Alo.

Izabrane vesti

Podsetimo, Nikola Maksimović je od 2008. do 2012. nosio dres Sevojna (koje se kasnije fuzionisalo sa Slobodon, što pravno znači da je u pitanju jedan klub), odakle je došao u Crvenu zvezdu na zimu 2012, da bi ga crveno-beli godinu dana kasnije prodali Apolonu, koji u fudbalkim krugovima važi kao klub uticajnog izraelskog menadžera Pinija Zahavij, a u kome su, samo na papiru, završavali igrači koji kasnije pravili inostrane karijere. Takav je slučaj bio, na primer, sa Nikolom Aksentijevićem, Markom Pavlovskim, Mijatom Gaćinovićem, Lukom Jovićem...

Maksimović u dresu Slobode protiv francuskgo LilaNa tom spisku je i Nikola Maksimović, mada u Slobodi veruju da je novac prikazan u ugovoru između Apolona i Torina daleko manji od onog koji su Italijani prebacili na račun Kiprana.
Tužba se odnosi na obveštećenje za koje mislimo da nam pripada, ali i zbog još nekih stvari koje zasad nisu za objavljivanje. O kojoj sumi je reč, još ne znamo, ali očekujemo da to naplatimo do kraja“, dodao je za Alo Josip Ristanović, predsednik prvoligaša iz Užica.

Inače, Nikola Maksimović je letos postao najskuplje oplaćen srpski fudbaler ikada. Prešao je iz Torina u Napoli u transferu vrednom 29.000.000 evra, pa čelnici Slobode smatraju da im pripada novac i od tog posla na osnovu takozvanog „fonda solidarnosti“, što bi u ovom slučaju bilo oko 500.000 evra. Samo, jedno od pravnih tumačenja kaže da u slučaju transfera između klubova iz iste države pravo na taj novac - ne postoji!

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

TorinoSrbijasloboda užiceSerija APrva liga SrbijeNikola MaksimovićNapoliItalijaEvropaApolon Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara