""
""

U Milanu će ga pamtiti po stativi i pokušaju da glumi Balotelija, a Đenova bi mogla da bude luka spasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.01.15. | 16:16

M'Baje Nijang je važio za supertalenat, ali taj potencijal nikada nije isplivao na površinu i polako pada u fudbalski zaborav

Milan se prošlog leta rešio problematičnog Marija Balotelija, a sada je San Siro napustila i neuspešna verzija „Mini-Balotelija“. Reč je o M'Bajeu Nijangu, francuskom napadaču koji je u Milan stigao sa reputacijom supertalenta, ali taj potencijal nikada nije isplivao na površinu. Posle dve i po godina, uglavnom sedenja na klupi, Nijang je prešao iz Milana u Đenovu na pozajmicu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Pre dolaska u Milan, za tada 18-godišnjeg Nijanga se interesovala nekolicina velikih evropskih klubova, a Arsen Venger je insistirao na transferu mladog zemljaka. Ipak, Galijani je uspeo da ga preotme i dovede u Milan.

Sa sjajnim fizičkim predispozicijama, razornim udarcem i profilom napadača koji je neuhvatljiv za protivničke odbrane, Nijang je bio velika nada Rosonera. Očekivalo se da zablista zajedno sa Balotelijem i El Šaravijem, ali taj triling nikada nije ispunio očekivanja. Nijang je za Rosonere odigrao 38 zvaničnih mečeva i postigao samo jedan gol. Navijači Milana će ga pamtiti po onoj stativi na gostovanju Barseloni kada je mogao Rosonerima da donese eliminaciju Katalonaca.

Dobijao je sve manju minutažu u italijanskom velikanu pa je jedno vreme proveo i na pozajmici u Monpeljeu, ali ni tamo nije ispunio očekivanja. Pažnju je uglavnom privlačio ponašanjem van terena u stilu Balotelija, čudnim frizurama i raskalašnim životom.

Sada će pokušati da karijeru oživi u Đenovi. Najveća italijanska luka bi mogla da bude i luka spasa za nikada dokazanog francuskog talenta. Ili će konačno uspeti da iskoristi potencijal ili će iz Đenove polako početi da plovi u fudbalski zaborav...

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija AMilanMbaje NijangItalijaEvropaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara