""
""

Ubedljiv poraz Zvezde! Odbrana kleca, zaigrali Kanga i Ruiz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.07.16. | 19:55

Drugi tim ubedljiv protiv Krškog, Orlandić rešeta

Poraz i pobeda u istom danu! Crveno beli su u utorak odigrali dva meča na pripremama u Sloveniji, prvi tim doživeo je ubedljiv poraz od Pandurija iz Rumunije sa 2:4, dok su uslovno rečeno rezervisti nadigrali nedoraslu ekipu Krškog, slovenačkog prvoligaša - 5:1!

Izabrane vesti

Glavni utisci posle ova dva susreta svakako su nesigurna odbrana prve ekipe zbog će stručni štab imati glavobolje u narednim danima, odnosno raspucani Petar Orlandić (trostruki strelac na današnjem susretu za svega 19 minuta) koji je, čini se, konačano ušao u onu golgetersku formu zbog koje je i doveden na Marakanu. Takođe, prvi minuti u dresu srpskog prvaka za inostrana pojačanja Gelora Kangu i Džona Ruiza jedan su od jačih utisaka, iako će ova dvojica tek u narednim susretima imati boljih prilika da pokažu čime sve raspolažu, kada se bolje pripreme i uigraju sa ostatkom tima. Ruiz se danas istakao jednim dobrim pokušajem van kaznenog prostora, dok je Kanga samo potvrdio da mu je najjači adut ogroman radijus kretanja i odrađivanje velikog posla u oba pravca.

Kompletan tok meč pronađite OVDE.

Zvezda je imala kontrolu u susretu sa rumunskim timom, imala je više loptu u nogama i više pokušavala, ali svaki iole ozbiljniji nalet Pandurija završio se golom u mreži Damira Kahrimana. Prvi gol Rumuni su dali posle greške na levoj strani odbrane beogradskog tima, drugi pogodak pao je pošto je Aleksandar Luković skrivio jedananesterac, a ni prilikom trećeg i četvrtog defanzivna linija srpskog prvaka nije se proslavila. 

Kada je u pitanju navala Aleksandar Katai bio je prilično raspoložen za igru. On je bio pokretač većine akcija crveno-belih. Majstor iz Sombora postigao je sjajan gol u 42. minutu za 1:1. Rumuni su ponovo poveli na startu drugog dela, da bi sve to anulirao Luković golom iz slobodnog udarca u 57. minutu. I kada su svi očekivali preokret dogodila se nova greška odbrane, loše postavljena ofsajd zamka i 2:3. Konačan rezultat postavljen je tri minuta pre kraja - 2:4. 

Za meč protiv Pandurija šef struke Crvene zvezde odlučio se za sledećih 11 igrača od početka susreta: Kahriman, Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez, Donald, Kanga, Avramovski, Katai, Srnić, Vijeira. U nastavku šansu su dobili Ristić (umesto Ibanjeza, dobio crveni sa pravom zamene zbog prigovora sudiji), Poletanović (umesto Avramovskog), Sikimić (Vijeire), Ruiz (umesto Srnića).

Kada su u pitanju rezervisti stručni štab crveno-belih posebno može da bude zadovoljan činjenicom da se Petar Orlandić ozbiljno nameće. Iako Krško definitivno nije ekipa po kojoj treba donositi zaključke o spremnosti i kvalitetu momaka koji konkurišu za startnih 11, het-trik gorostasnog centarfora crveno-belih svakako ne treba zanemariti, pogotovo što ga je postigao za svega 19 minuta pogađajući na različite načine iz različitih pozicija. 

Orlandiću je jedan gol namestio Babunski (centaršut iz kornera), drugi Petković (ubacivanje sa boka), a kod trećeg je veći deo posla sam odradio. U strelce su se još upisali Joveljić i David Babunski. Asistencijama se isticao hitronogi Plavšić...

Za drugi tim utakmicu su počeli: Supić, Petković, Rendulić, Mičel, Milošević, Račić, Babunski, Andrija Luković, Plavšić, Joveljić i Orlandić. U drugom delu igralo je sledećih 11 igrača: Supić, Parker, Rendulić, Mičel, Anđelković, Andrija Luković, Ilić, Babunski, Plavšić, Joveljić i Vučićević.

(foto: crvenazvezdafk.rs)


tagovi

Terme ČatežSuperligaSrbijapripreme u slovenijiPrijateljske utakmiceFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara