"Ognjen Ožegović (Čukarički) i Todor Petrović (Voždovac)"
"Ognjen Ožegović (Čukarički) i Todor Petrović (Voždovac)"

UEFA licence: Tri kluba dobila, Zvezda i Partizan nisu... Još

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.17. | 10:43

Danas, možda, konačna odluka, vise Radnički i Mladost

Ognjen Ožegović (Čukarički) i Todor Petrović (Voždovac)Prijavilo se 12, a prošla su, zasad, samo tri kluba! Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije izdala je dozvole za učešće u međunarodnim kupovima Voždovcu, Napretku i Čukaričkom, koji su bez većih problema prošli stroge kriterijume UEFA i ukoliko izbore plasman preko prvenstva ili kupa (Brđani su u polufinalu) od leta će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Petočlana komisija je utvrdila da je najčistija sistuacija bila u Voždovcu, odnosno da su Zmajevi, kako piše Sportski žurnal, „zadovoljili sve kriterijume, uključujući i vrhovni, finansijski, pa komisija u prvom stepenu nije imala većih nedoumica“.

Izabrane vesti

Minimanle kriterijume ispunjava stadion „Mladost“, što je u kombinaciji sa isplaćenim dugovima prema poveriocima stavilo Napredak u krug klubova koji su dobili licencu i sad samo od ekipe Vuka Rašovića zavisi da li će stići do evropske scene. Do nje kroz prvenstvo ne može Čukarički, jer igra u plej-aut, ali može da ima šansu ukoliko se preko Crvene zvezde domogne finala Kupa Srbije, pošto - konstatuje Žurnal - nije sporan kao „jedini privatni superligaš u Srbiji“.

A šta je sa ostalima?
Vojvodina bi, kako se priča, danas trebalo da dobije dozvolu za učešće u evropskim kvalifikacijama, a uistom paketu mogla bi da se nađu i naša dva najbolja kluba, Crvena zvezda i Partizan“, nagovestio je Sportski žurnal, uz napomenu da lučanska Mladost i niški Radnički nisu ispunili finansijske i infrastrukturne kriterijume,.

Prvostepena komisija danas bi trebalo da saopšti i zvanično ko je dobio licence za takmičenja pod okriljev UEFA.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkievrolicencaFSSNapredak KruševacFK PartizanSrbijaSuperligaUEFAfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara