"Hezus Valjeho na Markinoj naslovnici"
"Hezus Valjeho na Markinoj naslovnici"

Umesto Pepea “novi Jero“ ili jedna od tri rezervne i preskupe opcije

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 10:03

Hezus Valjeho, Markinjos, Injigo Martinez ili Hize Marija Himenez

Hezus Valjeho na Markinoj naslovniciVeliki klubovi sebi ne dozvoljavaju da ih bilo kakve promene nađu spuštenog garda. Da, Pepe ide  na leto, ali to ne znači da će na stadionu “Santjago Bernabeu“ panično juriti pojačanje. Jer ono je već spremno. Zove se Hezus Valjeho, štaviše, već je pod ugovorom sa Realom. Kraljevski klub ga je za 6.000.000 evra prošlog leta doveo iz Saragose, onda vratio na pozajmicu u isti klub, a ove jeseni ga poslao na kaljenje u Ajntraht iz Frankfurta.

Očigledno da je momak koji će 5. januara napuniti 20 godina ostavio izuzetan utisak, pa svi madridski mediji pišu da Real sprema mirnu tranziciju. Bez galame koju bi pokrenule priče o visokom obeštećenju kad bi se Real odlučio za nečiju kupovinu. A takva opcija nije još sasvim nemoguća.

Izabrane vesti

Pepe i Real Madrid - kraj! Portugalac ide kod Pelegrinija za duplo veću platu…

Jer šta ako Valjeho ne uspe? Šta ako se povredi neko od startnih štopera, a izvesno je da će tandem biti Serhio Ramos i Rafael Varan. I ovom drugom su godine bile potrebne ne bi li se izborio za svoje mesto na "Bernabeu" stadionu.

A ko su rezervne opcije? Madridska Marka izdvaja tri imena. Prvo je ono Markinjosovo s tim da se odmah ističe da bi Brazilac iz Pari Sen Žermena bio izuzetno skup. Sa druge strane, u Realu ga prate još otkako je igrao za Korintijans. Druga je Injigo Martinez, koji je sa svojih 25 godina već odgirao 200 utaklmica za Real Sosijedad i koji je od dolaska Đulena Lopetegija postao i reprezentativa. Otkupna klauzula iznosi 30.000.000 evra. Treća i poslednja varijanta je Hoze Marija Himenez, koga je su u Kraljevskom klubu jurili još letos, čak su pristali da Atletiku isplate traženo obešteženje od 65.000.000 evra, ali Urugvajac nije hteo da mrda sa "Kalderona". Kako je ove sezone uglavnom Stefanu Saviću, možda je spreman da razmisli opet.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara