""
""

Vatromet sa pet golova u Sočiju, Srbin i Hrvat baš namučili Pancere! Ko kaže da su Kenguri lak plen?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 18:50

Odličan meč u Grupi B i pobeda Nemačke - 3:2

Kako koji dan prolazi, tako gledamo sve bolji fudbal na Kupu Konfederacija! A danas je na stadionu u Sočiju viđen fudbalski spektakl sa pet golova i pobeda Nemačke nad ozbiljnom Australijom rezultatom 3:2!

Izabrane vesti

Delovaće možda kao početak nekog dobrog vica, ali Srbin i Hrvat su dobro preznojili Pancer diviziju! Tačnije, reprezentativci Australije srpskih, odnosno hrvatskih korena. Nemačka je, ipak, pokazala da ima strašan tim i da uvek može da pregazi svakog ko se nađe na putu. S tim da je Australija sve emocije ostavila po strani i aktuelnog prvaka sveta napao iz svih oružja!

Zato se posle uvodnog i rutinskog pogotka Larsa Štindla u petom minutu situacija na terenu promenila. Nemačka ofanziva je spasla, tačnije napad Australije se trznuo i krenuo napred. Pa, šta bude. I desila se golčina momka srpskih predaka Toma Rogića, u finišu prvog dela! I to sa gotovo 20 metara. Probao je prvo sa gotovo 25 metara, ali se lopta odbila gotovo savršeno, pala na crtu, taman tako da je Rogić zahvati i savlada nemoćnog Lena kome je lopta prošla ispod ruku! 

Ali, to je samo bila najava vatrometa koji je tek došao! Tek što su se Kenguri navikli na to da je rezultat izjednačen, ponovo im se smrklo pred očima. A ovog puta mrežu je zatresao kapiten Nemačke Julijan Draksler sa bele tačke. Tako je Pancer divizija na veliki odmor otišla sa golom prednosti. 

To, ipak, nije bilo ništa u poređenju sa onim što se desilo na startu drugog poluvremena. A desio se treći gol Nemačke, u režiji Leona Gorecke na asistenciju Džošue Kimiha, koji je poslao gotovo savršenu loptu. Pobeda je bila zagarantovana. 

Australija, kasnije vođena prekaljenim Timom Kejhilom, učinila je da vladar planete ipak drhti do kraja utakmice. Ovog puta strelac je bio Tomi Jurić, čiji koreni vuku iz Hrvatske. Gol je pao posle velike gužve u kaznenom prostoru Nemačke, kada se Jurić fantastično snašao i iskoristio prazan prostor kako bi zatresao mrežu. A onda nedugo zatim i ustupi mesto Kejhilu tokom poslednja četiri minuta. 

Situacija na tabeli Grupe B je sledeća - Čile i Nemačka imaju po tri boda, a Australija i Kamerun su bez bodova. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tom RogićRusijareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija AustralijeLeon GoreckaLars ŠtindlKup konfederacijaJulijan DrakslerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara