Velika plej-of gužva, nadaju se Napredak, Vojvodina, Spartak i Radnik

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.19. | 11:10

Proleter prošao, ali od njegovog rezultata zavise eventualni krugovi...

Kakav krkljanac u Superligi pred poslednje kolo! Zna se da Crvena zvezda kao prva, a Radnički kao drugi i Mladost kao peta ulaze u plej-of, ali ostalo je potpuno otvoreno. Partizan može da bude i treći i četvrti, isto važi i za Čukarički, dok je Proleter takođe učesnik razigravanja za titulu, ali od njegovog rezultata meča sa Crvenom zvezdom zavise razni krugovi i bilansi međusobnih susreta, od kojih zavisi sudbina i nekoliko ostalih timova. Šanse za plej-of pred poslednjih 90 minuta imaju Napredak, Vojvodina, Spartak i Radnik, a dva su mesta koja vode u gornji dom. Mnogo je kombinacija, raznih kalkulacija, pa će na kraju, možda, morati i digitroni da rade.

PROLETER

Izabrane vesti

Novosađani su obezbedili plasman u plej-of. Kakav god da se krug napravi, Proleter "ne visi" čak i u slučaju da izgubi od Crvene zvezde. Ukoliko tim sa Slane bare bude poražen na "Marakani", a Vojvodina i Napredak dobiju mečeve, Proleter je opet bolji u svim eventualnim krugovima od Spartaka i Radnika. U tom trouglu Proleter ima najviše bodova, a ima i bolji međusobni skor u direktnom duelu sa Spartakom, dok sa Radnikom ima dva puta po 0:0, ali bolju ukupnu gol-razliku, ako baš do toga dođe. Ako bi došlo do četvorougla u koji bi se uključio Napredak, ukoliko bi izgubio od Zemuna, opet bi Proleter bio ispred svih.

NAPREDAK

Čarapani pobedom ili remijem protiv Zemuna sigurno idu u plej-of. S obzirom na to da dočekuju poslednji tim na tabeli, trebalo da im je to zicer, ali... Napretku, ako izgubi, dosta će zavisiti od ishoda meča Vojvodina - Partizan. Ako Novosađani pobede, onda Kruševljanima odgovara da Proleter izgubi i da Spartak pobedi, jer su u tom krugu drugi i idu dalje. Sa pobedom Vojvodine, Napretku nikako ne bi valjalo da se nađe u krugu sa Proleterom i Radnikom, jer je tu najlošiji i ispao bi u plej-aut. Isti je slučaj za pobedu Vojvodine, a krug sa Proleterom i Radnikom. U slučaju da Vojvodina ne pobedi, Napredak prolazi, jer je i u eventualnom četvorouglu sa Proleterom, Spartakom i Radnikom ukupno treći, pa bi kao osmi ušao u plej-of.

VOJVODINA

Lale imaju dosta čistu situaciju pred sobom. Pobedom nad Partizanom sigurno idu u plej-of. Mogu i sa bodom, ali pod uslovom da Radnik i Spartak ne pobede. Čak ni pobeda Voždovca, koji bi se u toj situaciji izjednačio sa Vojvodinom, ne bi ništa promenila, jer Novosađani imaju bolji međusobni skor od Zmajeva (3:0, 0:1). Može Vojvodina i porazom do plej-ofa, ali pod uslovom da izgube i Radnik i Spartak i da ne pobedi Voždovac.

SPARTAK

Subotičani mogu i sa bodom do osmog mesta, pod uslovom da izgubi Vojvodina, a da ne pobede Radnik i Voždovac.
Mogu sa bodom i u opciji da Vojvodina izgubi, a Radnik odigra nerešeno, pa bi u trogulu timova sa po 36 bodova Subotičani bili najbolji, a Vojvodina i Radnik bi otišli u plej-aut. Šta ne odgovara Spartaku čak i da pobedi? Nikako mu ne bi prijalo da Vojvodina pobedi Partizan, jer to onda gotovo zatvara sva vrata Subotičanima za prolaz dalje. I ako bi se stvorio krug Spartaka sa Proleterom i Napretkom - najlošiji je. I da se tu doda Radnik, pa se napravi kvartet, opet je Spartak najlošiji. Dakle, za Plave golubove je najvažnije da pobede i da Partizan makar remizira protiv Vojvodine na Karađorđu. U tom slučaju su sledeće varijante: U trouglu Proleter, Spartak i Radnik, Subotičani su drugi i prošli bi sa Proleterom i Napretkom. U trouglu Napredak, Spartak i Radnik, Subotičani su ponovo drugi i prošli bi sa Proleterom i Napretkom. Ako bi se desio kvartet: Proleter, Napredak, Radnik i Spartak, ekipa iz Subotice bi "izvisila".

RADNIK

Tim iz Surdulice sa bodom ne može da prođe, samo ga pobeda u nekim opcijama vodi u plej-of. Najočiglednija mogućnost je, naravno, da Radnik pobedi, a Spartak i Vojvodina ne slave. Radniku bi odgovaralo da se nađe u trouglu sa Napretkom i Spartakom, jer je tu najbolji i prošao bi dalje. Ekipi iz Surdulice nikako ne bi odgovaralo da se nađe u trouglu sa Proleterom i Spartakom, jer je tu najlošiji. Ukoliko bi se desilo da Vojvodina ne pobedi, a sa istim brojem bodova se nađu četiri ekipe: Proleter, Napredak, Radnik i Spartak, dalje bi prošli Proleter, Radnik i Napredak, pošto je Spartak najgori u tom krugu. Ako Vojvodina pobedi Partizan, onda se sve pomera za jedno mesto, ali bi iz pomenutog kvarteta dalje prošli Proleter i Radnik, a otpali bi Napredak i Spartak.

VOŽDOVAC

Čak i Zmajevi sa Dušanovca mogu u plej-of, ali bi moralo mnogo toga da im se poklopi: da oni pobede Mačvu, a da Vojvodina izgubi od Partizana i da Spartak i Radnik ne dobiju svoje mečeve.


SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja
17.00 (1,85) Čukarički (3,40) Mladost (4,10)
17.00: (1,85) Dinamo (3,70) Radnik (3,60)
17.00: (1,90) Voždovac (3,30) Mačva (4,00)
17.00: (1,73) Napredak (3,55) Zemun (4,50)
17.00: (1,12) Radnički (7,50) Bačka (18,00)
17.00: (1,30) Spartak (4,80) Rad (9,50)
17.00: (3,45) Vojvodina (3,30) Partizan (2,05)
19.00: (1,12) Crvena zvezda (7,50) Proleter (18,00)

Piše: Vujadin TOMKOVIĆ


tagovi

Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara