"Franko Barezi i Paolo Maldini zajedno imaju skoro 30 godina kapitenskog staža "
"Franko Barezi i Paolo Maldini zajedno imaju skoro 30 godina kapitenskog staža "

Veliki Milan, Suli Muntari i izneverene tradicije...

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 19:21

Da li su Rosoneri u subotu tokom derbija protiv Juventusa dotakli dno?

Franko Barezi i Paolo Maldini zajedno imaju skoro 30 godina kapitenskog staža Ogorčenje. Možda je to jedina prava reč kojom bi danas mogla da se opišu osećanja navijača Milana. Traje posrtanje velikana na San Sira već nekoliko sezona unazad, ali kap koja je prelila čašu bila je utakmica protiv Juventusa. Ne, nije problem ona igra - svesni su svi toga je ova ekipa izduvani balon - nije problem ni rezultat - igrao je Juve s pola gasa i mogao da je hteo da postigne bar još tri komada - problem je u kapitenskoj traci.

Baš tako, u traci!

Izabrane vesti

Ništa kao to sveto parče tkanine na ruci Sulija Muntarija ne može da oslika sunovrat milanskog giganta. I možda je manji problem to što je u pitanju Muntari - mada se njegov igrački DNK nikako ne podudara sa genitičkim materijalom jednom takvog kluba - a možda veći što je to bio sedmi kapiten Rosonera u ovoj sezoni! Sedam kapitena za šest meseci?! 

Momak iz Gane zapravo je postao šesti zamenik Rikarda Montoliva, izabranog za vođu još prošle sezone. Česte povrede učinile su svoje i nikada dokazani naslednik Andree Pirla postao je verovatno svetski rekorder po broju "pomoćnika". Ređali su Mekses, Abijati, Abate, Bonera, Aleks, da bi na kraju tu čast "zaslužio" Suli Muntari. Verovatno onim divljanjem na meču protiv Torina, kada je posle izmene bacio flašicu sa vodom, a onda i trenerku, zgazivši na sve ono što Milan jeste.

Nije isključeno da bi poslednji veliki kapiten Rosonera za onakvo ponašanje možda podelio i koji šamar Muntariju. Uostalom, sećate se kako je prošao Gatuzo kada je posle jednog crvenog kartona pokušavao da se obračuna sa sudijom? Bio je kao besan pas, ona faca samo njemu svojstvena, ali onda je reagovao kapiten. Veliki Paolo Maldini. Zgrabio je Rina jednom rukom za vrat - onako kako se kučići nose - i isterao ga sa terena uz aplauz čitavog stadiona.  

Suli Muntari da bude kapiten Milana?!

Iako smo naučili da se od njih svašta može očekivati, ovo je svakako najbizarnija stvar do sada. Bilo bi zanimljivo čuti šta o tome misle taj isti Maldini ili Franko Barezi.

I još jedan podatak. U poslednjih 50 godina?! crveno-crni dres Milana nosila su trojica velikana s trakaom oko ruke. Pored dvojice pomenutih i Đani Rivera. U pola veka (1966-2015) taj trio je 39 godina predvodio Rosonere.

Suli Mintari da bude kapiten Milana?!

Šta ostaje posrnulom velikanu? Da stane na noge i ponovo postane moćan. Tako to rade veliki. Ali ovo definitivno nije dobar put. Dve stvari utkane u slavnu tradiciju ubijene su za svega nekoliko godina. Nešto što se stvaralo pola veka, pa i duže... Ptali smo se gde su Milanove desetke, a od subote se pitamo gde je Milanov čuveni kult kapitenstva?   

Bez tradicije i istorije nema ni svetle budućnosti. Neko kao da je na San Siru to zaboravio.

Da li je Milan dotakao dno?  

(foto: Action Images)


tagovi

Serija APaolo MaldiniMilanItalijafranko bareziEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara