Venger hoće anonimnog tinejdžera od 23.000.000 evra?! Kao i Everton, Sevilja, Monako...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Momak je eksplodirao za samo jednu polusezonu
Venger hoće anonimnog tinejdžera od 23.000.000 evra?! Kao i Everton, Sevilja, Monako...
""

Ko će biti prvo pojačanje Arsenala ovog leta? Možda Sander Berge od 23.000.000 evra!

Ako vas buni ime ovog momka, dovoljno je reći Arsen Venger! Menadžer Arsenala Arsenal nije doveo nijedno pojačanje u dosadašnjem delu prelaznog roka, a pijacu bi mogao kupovinom talentovanog Norvežanina koji je je anonimus za širu fudbalsku javnost u Evropi. Od Vengera takve stvari ne bi trebalo da čude, poznat je kao trener koji voli mlade i neafirmisane igrače. I ne libi se ni da plati za njih...

Ipak, 23.000.000 evra za 19-godišnjeg Norvežanina bi zaista bilo previše, čak i za Vengerove standarde. 

Berge igra na poziciji zadnjeg veznog, a na toim mestu je gužva u Arsenalu. venger ima Granita Džaku koji je kupljen pre godinu dana za velik pare, Mohameda Elnenija koji je došao nešto ranije i Fransou Kokelana koji je do sada bio standardan. Ipak, izgleda da Venger nije zadovoljan Kokelanom i Elnenijem pa zato želi da pojača konkurenciju.

Berge je u Genk došao pre samo šest meseci za 2.000.000 evra i posle samo jedne odlične polusezone uspeo da impresionira Vengera koji ga je pratio i ranije dok je Berge igrao u domovini za Valerengu. Iako ima samo 19 godina, već je upisao i tri meča za A reprezentaciju Norveške. Prošlog leta ga je želeo i Everton, ali je igrač izabrao mirniji put i rešio da krči put u karijeri preko Belgije.

Everton je i dalje u igri, a u konkurenciji za njegov potpis su još Monako i Sevilja, tvrde ostrvski mediji. 

(FOTO: Action images)

×